Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın provokatif bir şekilde "MİT’ten emekli bir arkadaşım yolladı" notuyla paylaşıp "Vatanımızı ve ailemizi savunacağız" dediği video Babür gemisinin testi için Türkiye’de bulunan Pakistan askerlerine ait çıktı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın paylaştığı "Afganlar Pendik Sahili’nde askeri eğitim yaptı." iddialarına ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı.

Pendik Sahili’nde yabancı uyruklu kişilerin görüntüleri kısa sürede yayıldı ve askeri eğitim yaptıkları öne sürüldü. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi "Afganlar Pendik Sahili’nde askeri eğitim yaptı." iddiasını yalanladı.

''AFGANLARLA İLGİLİ İDDİA DOĞRU DEĞİLDİR''

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medyada şu açıklamalara yer verdi:

Sosyal medyada paylaşılan ve basın yayın organlarında habere konu olan, "Afganlar Pendik Sahili’nde askeri eğitim yaptı." iddiası doğru değildir.

İddiaya konu görüntülerde spor yapan kişilerin, Pakistan Milgem projesi kapsamında inşa edilen BABUR korveti test ve eğitim faaliyetleri için İstanbul Tersanesi Komutanlığında görevli Pakistan DZKK personeli olduğu tespit edilmiştir.

ÜMİT ÖZDAĞ: MİT'TEN EMEKLİ ARKADAŞIM YOLLADI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medyada paylaşılan görüntülere dair bir açıklamada bulunmuştu. Özdağ, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yapmıştı:

İstanbul’da Pendik sahilinde bir grup Afgan’ın askeri eğitim yaptığı videosu paylaşılmıştı. Bu sabah MİT’ten emekli bir arkadaşım bu videoyu şu bilgi ile bana yolladı.“Bu Amerikan eğitimidir. Eğitmen her mekikte yerden kalkış için ve tempoyu sağlamak için yukarı anlamında “Up!” der. Silah eğitiminde de aynı komut kullanılır. Silahı çekip doğrulturken “Up!” komutu verilir.”

Yorumlar 144 Yorum Var
  • yaşar 11.09.2023 14:15
    Böyle yalancılara bir ceza yokmudur. Savcılarımız neden dava açmaz bunun gibilere.
  • Namyelüs 11.09.2023 10:49
    Söylediklerinin yalan olduğunu anlaşılan kişi arkadaşım dediğine tepki gösterir ve ismini açıklar.Gördüğünüz gibi Ümit Özdağ'ı aldatmak kolaydır.Bir partinin genel başkanı olduğu müddetçe partisini yakar ama,devlet görevi verildiğinde devletini yakar.Bu şekilde siyaset yapanları devletten uzak tutmak milletin yararınadır.
  • Misafir 10.09.2023 08:31
    Buda ne ayaktir muslumana dusman sen niye avrupadan gelenlere ses çıkarmasın umitsiz vaka
  • Bir vatandaş 10.09.2023 08:24
    Devletin doğru dürüst bir hukuku olmazsa her isteyen istediği gibi at oynatıp çalıp durur. Devletin varlığı demir yumruğunu bunlar gibi provakatörlerin kafasina vurup yerin dibine geçirmekle olur .aksi taktirde devletin varlığı tehlikeye girer
  • Vejdo 10.09.2023 07:53
    Yav kemal bey eğitim dediği sabah sporu
Daha fazla yorum görüntüle