Ülke Tv ekranlarında Sevgi Deniz'in sunduğu 'Gündem' programına konuk olan Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Azerbaycan- Ermenistan arasında yaşanan son gerilimi değerlendirdi. Ermenistan'a çağrılarda bulunan Başbuğ, Azerbaycan'ın 'savaş' hazırlığı içinde olduğunu koca bir yalan olduğunu söyledi.

Azerbaycan'la Ermenistan arasında yeni bir savaşın çılgınlık olacağını ifade eden Başbuğ, böyle bir ihtimalin olabileceğini belirterek Ermenistan ve Yunanistan gibi ülkelerin tarih boyu emperyal güçlerin maşası olduğuna vurgu yaptı. ABD, Rusya, İngiltere ve Almanya'nın şu an Ermenistan'da olduğuna dikkat çeken Başbuğ, "Benim korkum bir yanlış işe tevessül etmeleri tavsiyem de şu; Ermenistan'ın özellikle Paşinyan ve siyasi iradesinin biraz daha aklı mantık ve aklı selim ile hareket edip Türkiye'nin Azerbaycan'ın uzatmış olduğu o fırsatları ıskalamaması yakalaması. Burada üçüncü bir ülkenin güdümü ile bir yere varamazsın. Amerika'nın kışkırtmasıyla bir şey elde edemezsin. Yıllarca kandırıldın yıllarca aldatıldın ve kullanıldın." dedi.

Büyük Ermenistan'ın sadece masaldan ibaret olduğunu belirten Başbuğ, Ermenistan siyasetçileri aklı selime davet ederek şu sözleri sarf etti;

Ermenistan'ın bana göre biraz daha böyle siyaseti aklı öne çıkaran bir yol izlemesi lazım. O yolda da doğru yol Türkiye'nin Azerbaycan'ı uzatmış olduğu zeytin dalı, Barış yolu ama şu ana kadar gördüklerim o inanılmaz git gel yaşayan bir Ermenistan var. Az önce örnek verdim İlk çağrıya gelmeyip ikincisine gelen ama döner dönmez bambaşka bir havaya giren bir Paşinyan tablosu var. Paşinyan temsil ettiği siyasi iradenin iddiaları Azerbaycan'ın hazırlık içinde olduğu Azerbaycan'ın Ermenistan'a saldırdığı ki bu koca bir yalan. Bugüne kadar da ateşkesi her anlamda her yerde ihlal eden Ermenistan maalesef bu ihlale de göz yumanda Rusya onu bir kere söyleyelim garantör Ülke olmasına rağmen. şimdi hal böyleyken tam bir fetö aklı fetö taktiği ile yaptığı işi karşıya yıkmanın onu suçlamanın yolunu arıyor Ermenistan ve ona yönelik bahsetmiş olduğun açıklamalar yapılıyor ama buradan biz duyuralım doğruyu ve gerçeği işin aslı öyle değil işin aslı Azerbaycan Elbette buradaki o hastane tutum ve buradaki o düşmanca tavırlara karşı bir takım

"ERMENİSTAN'IN AKLI BUNA YETMEZ"

Azerbaycan'ın hasmane tavıra karşı elbette bir tedbir alacağını ve sınır hattında yapılan hazırlıkların da bu kapsamda olduğunu belirten Başbuğ, "Ermenistan o ağır tokat yiyen Ermenistan ordusu ne hikmetse tekrar hareketlenmeye başladı. Daha orada aldığı yaraları sarmamıştı. Sınırda o bahsetmiş olduğum tahkimat faaliyetlerini birlikte bir takım yapılanmaların içinde. Emin olun bir akıl veren var emin olun yönlendiren var yoksa Ermenistan'ın Kendi aklına yetmez." dedi.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Türkoğlu 09.09.2023 22:33
    Türkiyede kaçak yaşayan ermenileri neden sınırdışı etmiyoruz. Bunlara asla müsamaha gösterilmemeli. Ermeniler Karabağdan çekilirken mezarlıkları bile tahrip etti. Böylesine bir millete hoşgörü göstermek, en başta Hocalıda olmak üzere tüm katledilen müslümanlara ihanettir.
  • İklimDeğişikliği 09.09.2023 20:14
    Ermenistan israil ve Yunanistan yeniden hakimiyetimize gececek
  • Ertuğrul Gazi 09.09.2023 18:47
    Türkiyede bulunan 100.000 ermeni vatandaşını hemen sınır dışı edin
  • Misafir 09.09.2023 18:45
    Abd ordaya
  • HIDIR BUDUR 09.09.2023 18:42
    Suriye kuzeyindeki aşiretlerin PKK=PYD ve ABD'lilere bayrak açtığı bu günlerde Emperyalizm ve ABD'nin Türkiye yi "Yunanistan Ermenistan parantezinde tutup" Türkiye'nin güç teksifini bozmasına yönelik kullandiğı mayın eşekleri "Ermenistan ve Yunanistan"!!!
Daha fazla yorum görüntüle