Haber7 - ÖZEL

İBB'ye bağlı İSKİ'nin okullarını açılmasına 2 gün kala, aylarca uğraştığı ve hala bitiremediği altyapı çalışmaları hem esnafı hem bölge sakinini mağdur etti. Esnafa ve vatandaşlar mağduriyetlerini Haber7 mikrofonlarına anlattı.

VATANDAŞLAR MAĞDUR OLDU

Beykoz’daki yol çalışması nedeniyle ulaşım güzergahının değişmesi ve yoğun trafik nedeniyle vatandaşların mağdur olduğu öğrenildi. Esnaf ise ürünlerinin zarar gördüğünden ve çalışmalar nedeniyle Beykoz’a kimsenin de gelmediğinden şikayetçi.

“1,5 AYDIR DEVAM EDİYOR, NE ZAMAN BİTECEĞİNE DAİR CEVAP ALAMIYORUZ”

Ciddi zararları olduğunu söyleyen vatandaşlar, su ve elektriği patlattıklarını belirtti.

 1,5 aydır devam ettiğini belirten bir vatandaş, çalışmaların ne zaman biteceğine dair İBB’den cevap alamadıklarını dile getirdi. Vatandaş “Bize bunları daha önce söyleselerdi, ona göre planlama yapardık. Ödemelerimizde sıkıntılar yaşıyoruz şu anda. Beykoz toz toprak içerisinde. Malzemelerimiz tozdan zarar görüyor. Bizi 7-8 ay geriye attı bu çalışma. 2-3 gün elektriğimiz kesildi, bilgisayar sistemlerimiz bozuldu. İSKİ’ye gönderdim, bunları bakalım nasıl karşılayacaklar.” şeklinde konuştu.

“BİZ MAHVOLDUK”

Bir kadın esnaf, “Biz mahvolduk zaten. Her çalışmada şu bina üstümüze doğru geliyor. Beyaz Masa dahil biz kaç yeri aradık. Orası oraya yönlendiriyor, orası oraya yönlendiriyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çalışmaların 2 ay daha süreceğini söylüyorlar. Buna bir çözüm bulunması lazım. Gündüz çalışılıyor, tamam. Gece de çalışılsın.” dedi. Toz içinde kalan kıyafetleri gösteren kadın esnaf, “Ben bu ürünleri nasıl satacağım. Bana da yazık değil mi!” diye tepki gösterdi.

“1 AY BOYUNCA YATTILAR”

“Her şeyi bir kenara bırakalım; okul başlayacak” diye tepki gösteren bir vatandaş, yaz döneminde yatıldığını öne sürerek, “Hakikaten mağduruz. Burada 1 aydan beri şöyle bir çalışma yapılmadı. Yattılar yani. Burası Beykoz’un yegane ulaşım hattı.” ifadesini kullandı.

Yorumlar 70 Yorum Var
  • Misafir 10.09.2023 13:26
    Birde gelin Urfa'yı görün bildi alamıyoruz değil iş Ufak bir işte o kadar reklam panolarına afiş parası veriliyor sanki ceplerinden yapiyorlar
  • Resim 10.09.2023 12:45
    Bunlar 3-4 ayda bir yolu bitirememiş bu da bir şey mi? SGK 7 ayda bir yazıya cevap dahi verememiş. Bu nedenle bu gayet normal geliyor. Kimse sorgulayıp yargılamasın.
  • İsmet Çetin 10.09.2023 12:41
    İstanbul'da yaşayan biri olarak söylüyorum Vatansever CHP tabanı, fanatik olmayan sorgulayan CHP tabanı kesinlikle zamanının çoğunu reklama ve Tatile harcayan Ekrem e kesinlikle oy vermeyeceğiz diyor, kesinlikle haklılar. Aklın yolu bir
  • İlyas Yılmaz 10.09.2023 12:39
    İngiliz Balonu Tatilsever Ekrem, fazla söze ne hacet Balon Ekrem .
  • emekli 10.09.2023 12:27
    bu ülkede fakirleşen emekli ve diğer kesim mahvolmuş bir yoldan ne olur
Daha fazla yorum görüntüle