İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili Av. Ayhan Erel, Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'ya yönelik iftira dolu sözlerine sert tepki gösterdi. Ayhan Erel, "Herkesin saygı duyduğu, sevgi duyduğu ve ona hürmet ettiği askerlerimize bu şekilde ifadelerde bulunmak gaflettir, ihanettir, bunun olmaması lazım." diye konuştu.

İYİ Parti 27. Dönem Milletvekili Av. Ayhan Erel, tv100'de katıldığı programda Sezgin Tanrıkulu'nun TSK'ya yönelik iftira dolu sözlerine sert eleştirilerde bulundu.

Ayhan Erel'in açıklamalarından satır başları:

"AK Parti’den kopan seçmenler İYİ Parti'ye gelmek üzereyken, Tanrıkulu ve diğer arkadaşların bu sözleri geriye dönmelerine sebep oldu. Atatürk’ün partisi olan ve ilkelerinden bir tanesi de milliyetçilik olan bir partinin mensubu olan bir kişinin ‘Peygamber ocağı’ olarak bildiğimiz Türk askeri nasıl böyle bir şey yapabilir? Bir şey söylediğinde bunu ispat edeceksin. Bu tartışmalar CHP’yi daha da yıpratıyor.

"BU ŞEKİLDE İFADELERDE BULUNMAK, GAFLETTİR, İHANETTİR"

Herkesin saygı duyduğu, sevgi duyduğu ve ona hürmet ettiği askerlerimize bu şekilde ifadelerde bulunmak gaflettir, ihanettir, bunun olmaması lazım. Bu durum CHP’yle birlikte hareket etmek isteyen diğer partilere de zarar veriyor. Türk milletinin %95’i PKK terörüne karşı kin ve nefret duygularıyla dolu, o zaman git HDP’de siyaset yap."

 

Yorumlar 77 Yorum Var
  • Ertuğrul 11.09.2023 20:07
    6+2 masa etrafinda iken terörist cenazelerinde boy gösteren ve askerimize katil diyen bu ne idüğü belirsiz bu adamciklara tek söz yoktu noldu birden milli olmak aklınıza geldi
  • Misafir 11.09.2023 14:32
    Bunlar eyyamcı yıllardın tüm terör örgütleri ile işbirliği yapan CHP'nin tam destekcisi.
  • İsmail ZAZA 11.09.2023 14:27
    Bu iyi partiye nasıl inanalım siz gidin CHP ile aynı dolmuşa binin ondan sonra tanrıkulu niye böyle konuşuyor sadece tanrıkulu değil CHP lilerin çoğu böyle düşünüyor, siz bunu bilmiyormusunuz, kandildeki savaş baronları niye kiliçtarogluna oy istiyorlardı, onun için sureti haktan görünmeye çalışmayın iyi parti mensupları.
  • Bekir 11.09.2023 14:24
    Bunların işi ayın oyun. İYİ oyun
  • mevlüt 11.09.2023 14:16
    Arkadaş siz bu adamların cibiliyetini bildiğiniz halde seçimlerde iş birliği yapmadınız mı, şimdi çok mu şaşırdın. Çok hayret sayın milliyetçi kardeşim, ben de size çok şaşırdım ve diyorum ki Allah Allah.
Daha fazla yorum görüntüle