NATO'ya üye olmak için Ankara'nın onayını bekleyen İsveç, terör örgütü PKK'nın gösterilerine ve İslam'ın kutsallarına saldırılara izin vermeye devam ediyor. 

ASAM uzmanı ve Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer Haber Global'de Başkan Erdoğan'ın "Gerekirse AB ile yolları ayırırız" restini analiz etti.

İşte Dr. Eray Güçlüer'in o sözleri;

Polonya istikametinden Finlandiya'ya doğru çatışmaları yaydıklarında hiç kimse kapımıza İsveç'i alsın alın lütfen diye gelmesin Bakın bu kadar net söylüyorum Yani bu işin bir karşılığı var İsveç demek Avrupa'nın güvenliği demektir. Eğer siz İsveç'i NATO'ya almazsanız Yarın Rusya'ya kapınıza dikildiğinde o zaman Türkiye'yi mumla ararsınız 

Avrupa'nın çifte standardını ikiyüzlülüklerini biliyoruz. AB bizim için kazan-kazan olursa bir seçenektir. Değilse yollarımızı ayırırız. Yollarımız ayırdığımız zaman da buyursunlar kendileri durup baksınlar. 

Avrupa eğer güvenliğini düşünüyorsa İsveç'i bir an önce hizaya getirsinler. Olması gerektiği gibi teröre destek vermenin kutsallara saldırmanın demokrasi olmadığını, düşünce hürriyeti olmadığını bir an önce hatırlatsınlar, yoksa kendileri bilirler. Sonradan kimse kapımıza gelmesinler. Erdoğan'ın sözleri gayet tarihi bir çağrıdır. Bugüne kadar da kimse bunu söyleyemedi. 

İSVEÇ'TEKİ PROVOKASYONLAR

Başkent Stockholm'de 11 Ocak'ta tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü PKK destekçisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetilen bir kuklayı binanın önündeki direğe ayaklarından asmış ve görüntüsünü sosyal medyadan paylaşmıştı.

Terör örgütü PKK ile bağlantılı sosyal medya hesaplarında paylaşılan videoda, Türkçe altyazıyla Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan tehditler savrulduğu görülmüştü. Bunun üzerine İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak kınanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da "(İsveç) caddelerinde PKK gösterilerini izliyoruz, kendilerini de uyarıyoruz. Ama ne yazık ki PKK/PYD’nin bu gösterilerde durdurulması söz konusu olmadı." açıklamasını yapmıştı. 

Yorumlar 61 Yorum Var
  • Yusuf 18.09.2023 14:09
    Ayrıca bizim Mavi Vatan’a ne oldu Allah aşkına ya ? Neden gemilerimiz petrol ve doğalgaz aramıyor Akdeniz’de bize ait olan parseller de ? Cihat Yaycı her türlü hak, hukuk bizden yana diye diye adamın dilinde tüy bitti. Yaptırım korkusu mu var yoksa ? Neden hala MEB ilan edilmiyor ?
  • Yusuf 18.09.2023 14:07
    Avrupa bize 10 milyonu aşkın mülteciyi kilitledi ne için ? Para ve vize. Peki nerde vize serbestisi ? Cumhurbaşkanı Putin’in önüne bir harita koymuştu mültecilerin dönüşü için sonra Putin ne yaptı o haritayı ? Trump’ın mektubu ne oldu ? Sağımız solumuz kuşatılmış Rusya Avrupa’nın kapısına dayanırsa bizimde kapımıza dayanır.
  • Yusuf 18.09.2023 14:04
    Rusya bizim kapımıza dayanırsa bir gün o zaman biz ne yapacağız ? Bugün Rusya kurmaya çalıştığımız Türk Birliğine sesini çıkarmıyorsa bunun sebebi Ukrayna’da bataklığa saplanmasıdır. Papaz olayı, Finlandiya’nın NATO’ya kabulü, parasını verdiğimiz halde alamadığımız F-35’ler, alınamayan F-16’lar. Biz ne kazandık Allah aşkına ? Ekonomi desen zaten evlere şenlik.
  • DEMİR 17.09.2023 21:50
    Biran önce Avrupa Birliği Türkiye ye Ne Kazandıracak ne Kaybettirecek . Yetmiş Senedir Bu Film Anlamsız Şekilde Devam Ediyor . Bizi oyaladılar , oyalamaya Devam Edecekler .Avrupa Birliği Hristiyan Birliğimi Yoksa ? Türkiye Yararına Bu Konuda Refarandum Yapılmalıdır . Alternatif Sunulmalıdır .......
  • İsa 17.09.2023 21:46
    Reis bu çıkışın ara ara yapıyorsun seni ciddiye almıyorlar gereğini yap ki sözün dinlensin .tahıl korudorunu açmaya çalışmayın açından ölsünler bunlar .
Daha fazla yorum görüntüle