Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uluslararası toplumu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin bağımsızlığını tanımaya, bu ülkeyle diplomatik, siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul Salonu'nda BM'nin 78. Genel Kurulu görüşmelerinde katılımcılara hitap etti.

- "Hak ve hukuka saygı gösterilmesiyle mümkündür"

Türkiye'nin, kendi bölgesinden başlayarak, çeşitli sorun alanlarına ilişkin yaklaşımlarını da paylaşan Erdoğan, "Doğu Akdeniz'in barış, refah ve istikrarın egemen olduğu coğrafyaya dönüşebilmesi, ancak tüm tarafların hak ve hukukuna saygı gösterilmesiyle mümkündür. Bizim kimsenin hakkında gözümüz yoktur, kimsenin de haklarımızı yok saymasına müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz." dedi.

Kıbrıs meselesinin ortaya çıkmasının 60'ıncı yıl dönümü olduğunu hatırlatan Erdoğan, Kıbrıs Türk tarafının, Kıbrıs meselesinde adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm bulunması için daima samimi gayret gösterdiğini vurguladı.

Bu çözümün artık federasyon modeli temelinde gerçekleşemeyeceğinin, herkesin kabul ettiği bir gerçek olduğunu dile getiren Erdoğan, "Uluslararası toplumu bunu kabullenerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin bağımsızlığını tanımaya, bu ülkeyle diplomatik, siyasi ve ekonomik bağlar kurmaya davet ediyoruz. Ada'daki Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nden de sergilemekle mükellef olduğu tarafsızlığa titizlikle riayet etmesini bekliyoruz. Zaten itibarı zedelenen bu gücün, Kıbrıs'ta yeni bir itibar kaybıyla karşı karşıya kalmasını istemeyiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • mert 20.09.2023 07:01
    Gerçekçi olalım; ne AB ne ABD ne de bunların güdümündeki ülkeler KKTC'yi tanımayacak. En doğru çözüm önce KKTC'nin ardından tüm kıbrısın Türkiye'ye bağlanmasıdır
  • Cnrglc 20.09.2023 00:37
    Neden Pakistan Azerbaycan ve diğer Türk devletleri KKTC tanımıyor.biz her konuda onlara destek verirken onlar neden bize destek olmuyor
  • Kamil 19.09.2023 23:57
    Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanımayışları , Türkiye'ye karşı yapılan bir görmezden gelmedir . Büyük Hegemonya güçlerinin tesiri altında kalarak , Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin haklarını tanımaya cesaret edememektedirler . Tanırsak , ABD , AB , Çin , İngiltere , Rusya ne der , ne eder diye çekinmektedirler .
  • İklimDeğişikliği 19.09.2023 23:15
    Rusyadan sonra çinde kktc yi tanıyacak ikinci bm daimi uye ülkesi olacak inş
  • ugur 19.09.2023 22:08
    Adam 20 yıldır uğraşıyor ama hiç bir adım ileri olmadı . Güçlü okmak zorundayız yoksa sabah akşama kadar anlat nafile
Daha fazla yorum görüntüle