Azerbaycan’ın 2’inci Karabağ zaferini takipçilerimiz için değerlendiren Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer, sahada kazanılan savaşın artık siyasi sürecine odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Azerbaycan ordusunun 24 saat içerisinde Ermeni teröristlerin mevzilerini bertaraf ettiğini belirten Dr. Eray Güçlüer, şunları kaydetti:

“Yaklaşık 10 bin Ermeni ayrılıkçı çete hazırlanmıştı. Hendekler kazılmış, tanklar getirilmiş, mevziler oluşturulmuştu. Çok ciddi bir hazırlık vardı. Eğer Azerbaycan geç kalsaydı, Azerbaycan'a karşı bir saldırı başlatacakalrdı. Şu an için bu tehdidin ortadan kalktığını söyleyebiliriz.”

Güçlüer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Artık bu işin siyasi sürecine odaklanmak lazım. Ermenistan’ın 2020 yılında imzalanan Barış Anlaşması’nın şartlarını uygulamaktan başka çaresi kalmamıştır. Burada Hankendi’de kazanılmış olması ayrıca bir başarıdır. Süreç uzarsa Azerbaycan yeni operasyonlar yapar.”

Operasyonun, ABD’nin Ermenistan’la askeri tatbikat yaptığı dönemde gerçekleştirilmesine atıf yapan Dr. Eray Güçlüer, “Burada kritik olan ABD’nin denklemde olmasıdır. 9 Eylül’de Karabağ’da yapılan yasa dışı seçimi de Azerbaycan yırtıp çöpe attı. Karabağ meselesi küresel aktörlerin mücadele alanı haline gelmiştir. ABD yeni dayatmalar kışkırtmalar yapmaya çalışabilir ama Ermenistan’ın bunu yapmaya gücü yok.” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar 20 Yorum Var
  • BAY... Gercüşlü 21.09.2023 23:44
    Vay Allah razı olsun.. teşekkürler.. !... "Yahu kardeş bir ülkenin adı neden yanlış telafuz ediyorsunuz anlayamıyorum. AzerBAYcan diyemiyor musunuz? Televizyonda kardeş ülkemizin adını milyonlara yanlış aktarıyorsunuz. Lütfen hassasiyet gösterelim."
  • Muşlu... 21.09.2023 20:38
    Fazla gaza gelinmemeli çok Dikkatli hareket edilmeli Yarın paşiyanın yerine Rus yanlısı iktidara gelirse İşler tersine döne bilir Unutulmamalı ilk karabağ Savaşında ermeniler savaşmadı ruslarla savaşıldı Bu gün ukranya savaşı rusya Batı arasında sürüyor ukranya Sadece batının savaş alanıdır Bu nedenle heycana kapılıp Yerli yersiz konşulmamalı Zamanı gelince konuşulsun
  • Canacan 21.09.2023 18:04
    Zengezur koridoru yapılsın yada o topraklar ilhak edilsin.
  • Ahmet Peker 21.09.2023 18:02
    Yahu kardeş bir ülkenin adı neden yanlış telafuz ediyorsunuz anlayamıyorum. AzerBAYcan diyemiyor musunuz? Televizyonda kardeş ülkemizin adını milyonlara yanlış aktarıyorsunuz. Lütfen hassasiyet gösterelim.
  • MiSaFiR 21.09.2023 17:59
    Azerbaycan SALDIRSIN, ertesi gün masaya oturup istediğini alamaz ise, 1 gün sonra yeniden SALDIRMAYA BAŞLASIN. Bu böyle devam etsin...
Daha fazla yorum görüntüle