Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin tanıtım lansmanı İstanbul’da yapıldı. Adana Valiliği’nin ev sahipliğinde, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla hazırlanan festival, 6-8 Ekim'de misafirlerini ağırlayacak.

7’nci Adana Lezzet Festivali 6-8 Ekim'de başlayacak. Festivalin tanıtımı İstanbul Feyiye’de; Adana Valisi Yavuz Köşger, Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Teknik Direktör Fatih Terim, Ünlü Şef Somer Sivrioğlu ve Sanatçı Haluk Levent’in katılımlarıyla gerçekleşti. Festivalin tanıtımının ardından Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adana Valisi Yavuz Köşger mangalın başına geçerek davetlilere Adana ciğeri ve Adana kebap hazırladılar.

Adana Valisi Yavuz Köşger, "Adana gastronomide bir dünya markası. Adana'da her gün lezzet festivali kıvamında günler yaşanıyor aslında ama bu lezzet festivali çok daha katılımlı, bütün lezzetlerin aynı alanda buluşaçağı ve Adana'yı kısa sürede bütün lezzetleri ile tadableceğiniz bir şenliğe dönüşüyor.Biz bütün vatandaşlarımızı bu şenliğe katılmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

“ADANA TEK YÖNLÜ BİR KENT DEĞİL”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise “Böyle bir kentin belediye başkanı olmaktan çok mutluyuz, gururluyuz. Adanalı olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Adana, biliyorsunuz ki tek yönlü bir kent değildir. Sadece lezzetle anılmıyor. Sanatla, kültürle, tarihle, sıcakkanlı insanlarıyla, doğasıyla, deniziyle hakikaten çok çok önemli değerleri var. 
Şef Somer Sivrioğlu, "Adana festivaline biz her sene gidiyoruz. Çok keyif alıyoruz. Kebabımızı yiyoruz şalgamımızı içiyoruz. Bu sene Adana kebabının ötesinde tüm ürünleri tanıtmak misyonlarımızdan bir olmalı diye düşünüyorum. Adanamız için elimizden gelen her şeyi yapacağız."  dedi.
Festival Adana Valiliğin ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri, odalar ve sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla festival yürütme kurulunun koodinasyonuyla gerçekleşiyor. Festivalin organizasyonunu Haluk Özsevim hayata geçirirken, konferans programı ve sahne programı içeriklerini Ebru Koralı  oluşturdu. Açılış konuşmasını  Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı  Zeydan Karalar’’ın yapacağı etkinlik 6 Ekim’de Yeni Adana Müzesi Konferans Salonu’nda başlayacak.

TEMA, 100’ÜNCÜ YILINDA CUMHURİYET LEZZETLERİ

Cumhuriyetin 100’üncü yılında, ‘erken Cumhuriyet dönemindeki menüler’ ana odağında düzenlenen festivalde “davetler ve yeme içme kültürü, cumhuriyet dönemi sofralara gelen kadın erkek eşitliği, Türk mutfağının bugünkü imajı, Türk girişimcilerin marka restoranları sayesinde Türk Malı ürün ve hizmet kalitesinin dünya ile buluşmasından zeytinyağına, yerli malların ihracat potansiyeli’ gibi konular ele alınacak.
Yerli ve yerinde üretim, yakın çevreden mevsiminde tedarik, atıksız mutfak, karbon ayak izi ve kaynakların doğru kullanılması gibi birçok çevresel değer taşıyan konular da gündeme gelecek.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Serkan Ozkan 26.09.2023 01:22
    Son LEzzet et festivalleri sonrakiler yapay et nanelerinden olacak!
  • Mehmet 25.09.2023 22:31
    İzmir manisa ya gelmesinler. Yazık olur yılki atlarına...
  • kader mi 25.09.2023 20:28
    her yıl 20 ton at eşşek,katır, eti adanaya giriyor. ve adanalılar tarafından tüketiliyor. canım adana
  • Ahmet Bağkur 25.09.2023 19:51
    Kebabı doyacak olanların tuzu kuru.Emekli kofteci yusufta dahi yemek yiyemeyecek durumda.
  • Osman 25.09.2023 19:36
    Herkes atına, eşeğine sahip çıksın, millete yedirmesinler.
Daha fazla yorum görüntüle