Aziz Nesin'in gelini Hilal Nesin, sosyal medyadan alçak bir paylaşımda bulundu. Gelin Nesin, antiterör operasyonları sonucunda yeniden Azerbaycan'a kavuşan Karabağ'da, işgal ettikleri toprakları terk ederek ülkesine dönen Ermeniler için ağıt yaktı.

30 yıl boyunca Ermeni işgali altında kalan Karabağ'da, Azerbaycan'ın antirerör operasyonları sonrası bir günde Azerbaycan'a yeniden kavuştu.

Azerbaycan, Karabağ'dan Ermeni tahliyesi için kolaylık sağladı. Ermeniler, geri çekilmeyi kabul ederek ateşkese yeşil ışık yaktı. Bu süreçte Ermenistan’ın geçmiş yıllarda göstermediği insani yardımları Azerbaycan en üst seviyeye çıkardı. Azerbaycan, Ermenilerin Karabağ’dan tahliyesi için her türlü yardımı sağlarken insani koridor oluşturdu.

AZİZ NESİN'İN GELİNİ, HİLAL NESİN'DEN ERMENİLERE AĞIT

Tüm bunların beraberinde Karabağ gerçek sahibine yeniden kavuşurken, Aziz Nesin'in gelini Hilal Nesin'in sosyal medya paylaşımı gündem oldu.

Yazar Aziz Nesin’in gelini Hilal Nesin, resmi olarak Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğunu kabul etmeyerekı Azerbaycan’ın işgalci olduğunu savundu.

'PSİKOPAT LİDERLERİN İKİ DUDAĞI ARASINDA YOK OLUYOR HAYATLAR'

Hilal Nesin, "İşgalin seyircisiyiz" ifadelerini vurgulayarak Ermenice ağıt yaktı.

Nesin, söz konusu alçak paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Yine bir işgalin seyircisiyiz ve ben sadece Ermenice ağıt yakabiliyorum. Çok sayıda Ermeni Dağlık Karabağ'ı terk ediyor. Sadece biz değil dünyanın birçok ülkesi seyrediyor. Psikopat liderlerin iki dudağı arasında yok oluyor hayatlar.

FULYA ÖZTÜRK: YOL AYNI AMA HİKAYE FARKLI

Hilal Nesin'in, Ermenilerin işgal ettikleri Karabağ topraklarını terk etmesi için ağıt yakarken, gazeteci Fulya Öztürk ise 30 yıl önce Azerbaycanlıların topraklarından kanla, yalın ayak buz gibi karların arasında yürüdüğü yolları acının her tonunu gerçeklerle yüzleştirerek anlattığı bir video paylaştı.

Öztürk paylaşımında şunlara yer verdi:

Arabalar gidiyor. Ermenistan'a doğru gidiyor. Karabağ'da yaşayan Ermeniler, Karabağ'dan ayrılıyor. 30 yıl önce aynı bu yollardan Azerbaycan Türkleri geçti. Öyle, arabayla falan değil. Yalın ayak, buz gibi karların altında günlerce yürüyerek Karabağ'dan koparıldılar. 30 yıl sonra Ermeniler ayrılıyor. Yol aynı ama hikaye farklı. Onlar bir zulümle karşılaşmıyorlar. Azerbaycan, "Gitmeyin kalabilirsiniz, Azerbaycan kimliği alıp yaşayabilirsiniz" diyor. Biz yaşadığımız acıları başkasına yaşatmayız. Bizim işimiz sivillerle olmaz diyor. Ermeniler güvenli bir şekilde geçebilsin diye güvenlik önlemleri alıyor, gıda, yakıt, su gibi yardımlarda bulunuyor"

Yorumlar 481 Yorum Var
  • Hasan 27.12.2023 09:13
    Bunların canını kolay alma Ya Rabbi...
  • mst 27.12.2023 08:45
    devlet bunların türk isimleri almasına izin vermemeliydi. bunlar ayrılıkçı bölücü yahudi, ermeni.
  • Ali Ay 27.12.2023 08:28
    Fulya Hanım'a çok teşekkürler saygıyla selamlıyorum
  • İbrahim 27.12.2023 07:34
    Bir ağıtta Filistin şehitlerine okur mu acaba. Okumaz tabii ki. Bunlar İslam coğrafyasının insanı değil çünkü. Allah sana en kısa zamanda kökü kazınacak İtrail Yahudisine de ağıt okumayı nasip etsin İnşâAllah.
  • Acemi 05.10.2023 15:34
    Kim olduk lari ortuya cikiyor türk ismi verilverin daha iyi belli olur
Daha fazla yorum görüntüle