2023 yılının sadece ilk 7 ayında 30 milyondan fazla turist ağırlayan ülkemizde birçok insan da İslam'la tanışarak Müslüman oluyor. 

Özellikle tatil döneminde artan turistlerin İslam'la şereflenmeleri, Müslümanların kutsallarıyla hiçbir zaman arası iyi olmayan hatta Kurban ibadetini "hayvanlara eziyet" diye gören Fatih Altaylı'yı hayrete düşürdü.

"ALMAN'IN BARTIN'DA NE İŞİ VAR YAHU"

En son 25 yaşındaki Alman vatandaşı Lina Boettcher'ın Bartın'da Müslüman olması haberine şaşıran Fatih Altaylı "Alman'ın Bartın'da ne işi var yahu. haberdeki ilginç kısım Alman'ın Bartın'a gelmesi. Bartın'a gelen insan Müslüman da olur, ajan da olabilir." dedi.

"NEDEN MÜSLÜMAN OLMUŞ ANLAMADIM"

Konuşmasında hem Bartın'la hem de İslam'la ilgili küçümseyici ifadeler kullanan Altaylı "Düşünsene ben de Friburg'a gidip Hristiyan oluyorum. Ne saçma bir şey bu yahu. Neden ki? Bartın'ı görünce mi etkilenmiş? Bartın, tanrı benimle konuştu, Müslüman olayım. Niye olmuş anlamadım vallahi." dedi.

ALMAN LİNA 2 GÜN ÖNCE MÜSLÜMAN OLUP HAVVA İSMİNİ ALMIŞTI

2023 yılının sadece ilk 7 ayında 30 milyondan fazla turist ağırlayan ülkemizde birçok insan da İslam'la tanışarak Müslüman oluyor. 

2 gün önce Almanya vatandaşı 25 yaşındaki Lina Boettcher, tatil için geldiği Bartın'da Müslüman oldu. Havva ismini alan Alman kadın, Müslüman olduktan sonra ise sevinç göz yaşı döktü

Müslüman olan arkadaşı ile tatil yaptığı Türkiye ve Bartın'da İslamiyet'e ilgi duyan 25 yaşındaki Alman Lina Boettcher, Müslüman olmaya karar verdi. Bartın Müftülüğüne başvuruda bulunan Boettcher, düzenlenen ihtida merasimiyle Müslüman olarak "Havva' ismini aldı. Müftü Yardımcısı Hulusi Güner, Boettcher'i kutlayarak ihtida belgesi ve İslam'ın şartları hakkında bilgiler verdi.

Kelime-i şehadet getirirken duygusal anlar yaşayan ve Hava ismini alan genç kadın, Müslüman olduktan sonra ise sevinç göz yaşı döktü.

İslamiyet ile şereflenmesinde vesile olan arkadaşına sarılarak Müslüman olmanın sevincini yaşayan Havva'nın bir süre daha Türkiye'de kalarak, İslamiyet'i daha iyi öğrenmek istediği belirtildi.

Yorumlar 555 Yorum Var
  • baho 30.09.2023 15:30
    nasip meselesi... nasipsizler anlamaz...
  • Alperen 30.09.2023 14:48
    Sen İslam dininin güzelliğinden bi haber olduğundan sana garip gelmiş olabilir mi sözde Müslüman Altaylı. Senin bir başka ülkeye gidip Hristiyan olmana gerek yok ben sana baktığımda zaten o dini sende görüyorum. Allah dilediğine hidayeti nasip eder. Bak elin Almanı Bartın'da Müslümanlıkla şerefleniyor. İçimizdeki nasipsizler de İslamdan bi haber senin gibi boş beleş yaşıyorlar.
  • Ramazan 30.09.2023 14:22
    Hıristiyan olmana gerek yok müslüman olmadığın kesin gibi çünkü müslüman oluyorlar deyince şeytani bir gülüş sergiliyorsun uzatma ismini değiştir gerçek kimliğini ortaya koy ver Mert ol
  • KERİM 30.09.2023 14:00
    arada sırada böyle show lar yapılıyor sanki çook büyük bir olay
  • Egeli 30.09.2023 13:45
    Kanınamı dokundu Fatih.Seni tutanmı var git hırıstiyan mı Olcan budistmi olacan ne olursan ol . Bizde senin ne olduğunu bilelim.
Daha fazla yorum görüntüle