Geçtiğimiz perşembe günü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) arasında Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesine İlişkin İş Birliği Protokolü imzalandı.

Bakanlık ve RTÜK arasında Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesine İlişkin İş Birliği Protokolü’nün imzalandığını duyuran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın da bir parçası olduğunu belirterek, sosyal medya hesabından anne ve babalara seslendi.

Göktaş sosyal medya hesabından paylaştığı kamu spotunda şu ifadeleri kullandı:

"Bu kapsamda hazırladığımız “Gözünden Sakındığını Dijitalden Sakın” kampanyasının da çocuklarımızın djital risklerden korunması, kişisel verilerinin muhafazası ve mahremiyetin sağlanması noktasında büyük bir farkındalık oluşturacağına inanıyorum.

Bu vesileyle anne babalara seslenmek istiyorum.

Çocuklarınız her şeyden önce sizin için çok kıymetliler, biliyoruz. Elbette çocuğunuzla anılarınızı çevrenizle paylaşmak da isteyebilirsiniz. Karne sevincini, keyifli bir diyaloğunuzu, doğum gününü, komik bir yüz ifadesini, gülen yüzünü…

Ancak onların görsellerini kullanmanın, çocuklarımızı birer meta haline getirme aracı olmasına fırsat vermememiz gerektiğini ve #BeniPaylaşma diyebileceklerini hatırlatmak istiyorum."

 

Yorumlar 25 Yorum Var
  • Selami özdemir 16.12.2023 22:34
    Cok guzel ve gercek bu
  • Kul insan 01.10.2023 16:22
    İnsanlara şeytanlaşmışlara kötülükleri anlata anlata kötülükler bitmiyor hatırlatırım. Din İslam nasihat sözünü öne çıkaralım. Güzellikleri anlatalım insanlar Güzellikleri uygulasın. Haramlar günahlar Türkiye 'de yasak olmalı.
  • Barbaros 01.10.2023 15:29
    Sayin Aile ve sosyal hizmetler bakanımız iyi sözlerinizi alkışlamaktayız ? Lakin TV Lerdeki o kimin erkeği veya kimin kadını kimin evinde olan ? o lanet programları kaldırın ??? Türk aile yapısının altına konmuş bir bomadır ? Başta ATV Yi ve o tür programları yayınlaya TV KANALLARI ŞİDETLE KINİYORUM .
  • Cngz56 01.10.2023 14:42
    Okulları uyarın okul müdürlerini mem yöneticilerini uyarın bunlar çocukları reklam niyetine kullanıyor ve bazı fenomen öğretmenler ve velilerde var sıkıntı bunlarda ders yok hep etkinlik saçma sapan uğraşlar vede bir yarış içindeler hep
  • Sanalkurmay bşk. 01.10.2023 13:46
    Ali şahin... sözün bittiği yerdesin aga. Yani belhum adal noktasındasın. Anladın mı? Sanmıyorum...
Daha fazla yorum görüntüle