Ankara'da dün sabah saatlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleşen ve iki teröristin etkisiz hale getirildiği terör saldırısı girişimi önlendi. ÜLKE TV canlı yayınında saldırı girişimini değerlendiren Akşam Gazetesi Yazarı Doç. Dr. Oğuzgan Bilgin, "Ankara'daki terör saldırısıyla Karabağ'ın rövanşını almak istiyorlar!" ifadelerini kullandı.

ÜLKE TV ekranlarında, Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 yazarı Mehmet Acet’in moderatörlüğünde gerçekleşen Haftanın raporu programında, Ankara'da yaşanan hain saldırı konuşuldu.

"KARABAĞ'IN RÖVANŞI ALINMAK İSTENDİ"

Canlı yayında saldırı girişimini değerlendiren Akşam Gazetesi Yazarı Doç. Dr. Oğuzgan Bilgin, "Bu saldırının pek çok dinamiği var. Öncelikli olarak bir rövanş alma çabası olduğunu düşünüyorum. Karabağ rövanşını almaya çalışıyorlar çok net. Bu mevzu Karabağ ile çok doğrudan orantılı." ifadelerini kullandı.

"MİT TAKİP EDECEK VE CEZALANDIRACAK"

Ahmet Yesevi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Murat Yılmaz ise Ankara'daki saldırıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 'Terör örgütünün propagandasını engellemek temel gayretimiz olmalı' diyen Yılmaz, "Eylemler üzerinden endişe oluşturmak. Terörün zaten anlamı budur, yıldırmak, korkutmak ve sindirmek. Güvenlik kuvvetlerimiz elinden geleni yapıyor. Bu eylemi yapanları ve bu eylemin talimatını verenleri, MİT takip edecek ve cezalandıracak. Türkiye'deki güvenlik kuvvetlerinin arasındaki uyum ve profesyonellik, terörle mücadelede Türkiye'yi fevkalade iyi bir noktaya getirdi" dedi.

 

Yorumlar 21 Yorum Var
  • mUSTAFA aLİ 02.10.2023 17:05
    İÇİŞLERİ BAKANLIĞI önünde olması garip değil mi? MİLLİ SAVUNMA olsa belki ??
  • EKİM 2023 02.10.2023 14:25
    işi yapan PKK içindeki Ermeniler. Dikkat çekilecek şey, zor arazilerden yürüyerek geçip 40 kilodan fazla yükü nasıl taşıdılar... Kayseri'deki cinayeti tabancayla işlediler. Demek diğer silah ve mühimmat Ankara'da ABD Büyükelçiliğince temin edildi. Karabağ'a nispet olsun diye...
  • MisafirBalıkesirli 02.10.2023 14:18
    Zaten PKK Asalanın devamıdır.
  • kenan 02.10.2023 11:38
    bu KAVALA kararına bir cevap, Karabağ'la ilişkisi bu yönden var. Ermeniler bunu harekete geçiremezler, Avrupa üzerinden tetiklendiler vesselam.
  • Cenk Yakın 02.10.2023 10:20
    Büyük Şeytan ABD boş durdurmuyor terörist çocuklarını,,,,,sürekli iş paslıyor...
Daha fazla yorum görüntüle