İstanbul'un Üsküdar ilçesinde tespih satan Şükrü isimli vatandaş başına gelen ibretlik olay dikkat çekti. Sosyal medyada dkfotograf_isimli kullanıcının paylaştığı Şükrü amca, "Namaz kılmak için izin almak zorunda kalınca" bankacılık mesleğini bırakarak nasıl tespih satmaya başladığını anlattı.

MÜDÜRÜ CUMA'YA GİTMESİNE İZİN VERMİYOR DİYE BANKACILIĞI BIRAKTI

"10 yıllık bankacılık mesleğimde Cuma namazına göndermiyorlar diye 1988 yılında istifa ederek tespih satmaya başladım. Müdür Bey, Cuma namazına gidebilir miyim? 'Gidemezsin.' Rabbim gideceksin, müdür gidemezsin diyor. Bastım istifayı." ifadelerini kullanan vatandaş bir Amerikalı ile arasında geçen diyalogu anlattı.

O İFADELERİ SONRASI AMERİKALI MÜSLÜMAN OLDU

Amerikalı turistin "Tanrı" kelimesini kullanmasına karşılık, "Tanrı yoktur. Yalnız Allah vardır" yanıtı sonrası Amerikalı turistin İslam ile şereflendiğini ve onun sayesinde onlarca insanın Müslüman olduğunu belirten Şükrü amca, kendi toplumumuzda da namaz eksikliğinin yaşandığını vurguladı.

 

Yorumlar 19 Yorum Var
  • Akıncı 07.10.2023 12:37
    Vay şükrü amcam hayat ne kadar hızlı geçiyor. Çok özledik seni
  • Uymasyon 07.10.2023 11:16
    Namazi tam olmayabilir allah yolunda ihlasli olmak ne guzel olur
  • ahmet 07.10.2023 11:08
    zeki beyin yaşın kaç
  • sadi 07.10.2023 08:18
    zeki, adın zeki ama yanlış yazmışsın. Namaz Dinin direğidir. Doğru kılınan namaz, Müslümanın kötü işler yapmasını engeller. Zamları Allah yapar demek, rızkı daraltan genişleten Allah'tır anlamına gelir.
  • Misafir 07.10.2023 07:55
    Bu abimiz cennet mekan Sultan Muhammed Raşid hz sofisidir, yanlış duymadıysam Sultan hz nin yönlendirmesi ile bu işi yapıyor, Allah cc muvaffak eylesin, Hayırlı işler versin, Amin
Daha fazla yorum görüntüle