İlkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen "İyilik Okulu"nun ilk dersi, İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Deniz Feneri Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında yapılan projenin ilk dersinde İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

"ÇOCUKLARIN GÖNLÜNE BİR TOHUM ATALIM"

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, "Bu çalışma 9 yıl önce başladı.  Bir çınar oldu, büyüdü. Şimdi yeni yeni çınarlar devam ediyor.  İyilikle ikgili pek çok şey söyleyebiliriz. İyiliğin sınırı yok. Sevgili Peygamberimiz bunu o kadar güzel ifade etmiş ki, 'iyilik yaptığın zaman gönlüne huzur  veren şeydir. Kötülük ise başkalarının güzel görmediği ve yaptığın zaman sana sıkıntı veren şeydir" buyuruyor. Dolayısıyla Deniz Feneri Derneği hakikaten güzel bir işe başlangıç yaptı.  Dedi ki 'biz bu iyiliği yapıyoruz ama çouklarında gönlüne bir iyilik tohumu atalım ve o tohum o gönülde büyüsün. Ve kıyamete kadar orada hep iyilik meyvelerini olsun.'  Şimdi diyoruz ki, biz okullarımızda iyiliği yaymaya devam edeceğiz. Bu iyilik aşısını artırmaya devam edeceğiz." diye konuştu. 

"DENİZ FENERİ'NİN IŞIĞI 70 ÜLKEYE ULAŞMIŞ DURUMDA"

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz ise, "1996 yılının Ramazan ayında bu bereketli hareket ilk ışıklarını yakmıştı. Aylar yıllar geçti, Deniz Feneri'nin sınırları ülkemizi aştı.  Bugün dünyanın 70 ülkesine kadar ışığını ulaştırmış durumda.   10 yaşına ulaşan 'İyilik Okulu' projemiz emeği ve katkısı olna herkesin en değerli sadaka-i cariyesidir." dedi.  

Öte yandan Deniz Feneri Derneği Yönetim Kurulu Vekili Recep Koçak , "İnsan bazen iyiliği yaparak öğrenir, Bazen de iyiliği göre göre önemini kavrar.  İyilik Okulu projesi sevgili öğrencilerimizin fedakarlık edip azar azar gönülden vererek geleceğe pratik yapmaya karar vermiştir. Sizlerin geleceğe daha donanımlı hazırlanmanız için bu proje hazırlanmıştı." ifadelerini kullandı.  

 

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Merhamet 10.10.2023 18:47
    Allah yolunuzu açık etsin
  • Mehmet DOĞAN 10.10.2023 18:10
    Muhteşem bir Program oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ve Deniz Fenerine çok teşekkür ederim.
  • Alicn 10.10.2023 17:26
    Deniz Feneri nedir ya, hâlâ var mı böyle bir dernek. Bu şeyi başlatan kişiler iyi insanlar değilmiş ki bu kadar pis kokular yükseldi ve hatta o kişiler şu an yoldan bile çıkmış.
  • Sevde Tuba 10.10.2023 17:17
    Varolsunlar