ABD uçak gemisinin İsrail'e destek amacıyla Doğu Akdeniz'e gelmesini değerlendiren Cihat Yaycı, "Uçak gemisinin bulunması Türkiye'nin hava harekatlarına karşı bir engel bir tehdit oluşturur mu işte mesele budur" dedi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı 1203'e ulaştı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki can kayıpları ile yaralılara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 1203 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 bin 763 kişinin yaralandığı kaydedildi.

ABD UÇAK GEMİSİ GÖNDERDİ

ABD, İsrail'e bu durumda desteğini açıklarken bölgeye uçak gemilerini gönderdi.

Aynı zamanda Türkiye de son dönemde Ankara'da yaşanan hain saldırının ardından Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyindeki PKK terör yuvalarına hava operasyonlarına ağırlık veriyor.

CİHAT YAYCI: TEK AMAÇ İSRAİL'E DESTEK Mİ?

Bu kapsamda Türker Akıncı'ya konuk olan Cihat Yaycı, değerlendirmelerde bulundu.

Önemli bir soruyu tartışmaya açan Yaycı, ABD savaş gemisinin tek amacının Gazze'deki İsrail operasyonu olmadığını dile getirdi.

"ABD UÇAK GEMİSI SADECE GAZZE İÇİN Mİ GELDİ"

Yaycı, şöyle konuştu:

Şimdi Doğu Akdeniz'e ABD uçak gemisi görev grubu geldi. Peki bu sadece Filistin için mi geliyor? Türkiye Suriye'de hava harekatları yapıyor. ABD buna karşı çıktı. Rusya da aslında hiç benimsemiyor da... ABD ayrıca YPG/PKK'ya da destek olacağını gösterdi. Şimdi o zaman Türkiye'nin başı olan Cumhurbaşkanı, hava harekatlarının devam edeceğine yönelik bir açıklama yaptı.

O zaman bu bölgede uçak gemisinin bulunması Türkiye'nin hava harekatlarına karşı bir engel bir tehdit oluşturur mu işte mesele budur. Türkiye'yi nasıl etkiler ona bakmak lazım.

Yaycı'nın bu tespiti büyük ses getirirken, sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

 

Yorumlar 75 Yorum Var
  • Час 12.10.2023 21:10
    Bizde vururuz bu kadar basit... Amerika kimmiş.... ölürsem şehit kalırsam gazı..Hz.isa yi beklemeye gerek yok savaş başlatalım.... nasıl olsa 3.dunya savaş i olacak biraz erkene alalım kıyamet mi kopacak ne olacaksa olsun... nasıl olsa öleceğiz..Allah yolunda ölürüz ... ölümden korkan mi var türk milletinde... boyun nu egecegiz pis Amerika lilara..
  • 571 12.10.2023 21:00
    gazzeyi yavaş yavaş ele geçirmeye calışan siyonistler..baktılar türkiye öncülüğünde islam ülkeleri hızla güçleniyor.hele 5 -10 senede müthiş gelişeceğini gören siyonistlerşbu savaş oyununa başvurdular.bir an önce gazzeyi işgal etmek.abd yi ele geçiren siyonistler abd yi kullanıyor.islam alemine sesleniyorum. abd yi ele siz geçirin.adil devlet olsun.
  • Hakan 12.10.2023 20:49
    defol git sam amca sen kandan beslenmekten vazgecmiyorsun
  • Vehm hastası 12.10.2023 20:46
    Geliyor geliyor işte savaş geliyor! Savaş Amigoları olduk!
  • Hoca Nasrettin 12.10.2023 20:44
    Uçak gemisi için sayın Yaycı'nın sözlerinde haklılık payı olabilir. Benim düşüncem ise İsrail uçaklarına hizmet verecek bir deniz üssü oluşturma gayretidir. Ayrıca bölgede İsrail'in Filistin'e destek veren ve insancıl yardımda bulunan ülkeleri terörist ilan etmesi sonrası bölge ülkelerine gözdağı vermek üzere bulunduruluyorlar.
Daha fazla yorum görüntüle