Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi, "Kadıköy Girişimcilik Zirvesi'23" programını gerçekleşti. Programın kapanış konuşmasını TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit gerçekleştirdi. Akşit, Haber7'ye yaptığı özel açıklamalarda, "gençlerimizin meraklı olması umut verici" dedi.

"NE YAZIK Kİ MİLLET OLARAK BU KONULARDA GERİ KALMIŞIZ"

TEI Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit şunları söyledi:

Gençler bizim geleceğimiz.  40-45 yıl önce kadar biz de  buralardaydık. Hayat çok hızlı geçiyor. Biz mesleğimizin zirvesindeyiz. En verimli çağdayız. Yavaş yavaş görevimizi yaptıktan sonra gençleri yetiştirip görevimizi gençlere emanet edeceğiz. Gençlerdeki teknolojiyle ilgili konulardaki merak, aslında bizim için umut verici. Ne yazık ki millet olarak bu konularda millet olarak geri kalmışız. Onun acısını çekiyoruz. Gençlerimizin bu konulara meraklı, hevesli olması güzel bir şey. Hevesle severek çalışırlarsa başaramayacakları hiçbir şey yok.

"İNSAN BİR ŞEYLERİ BAŞARDIĞINI GÖRÜNCE KENDİNİ KAMÇILIYOR"

Bu dene-yap atölyeleri olsun, Teknofestler olsun, bunlar meraklı gençleri cezbetmek ve farkındalık oluşturmak için çok iyi ortamlar. İnsan bir şeyleri başardığını görünce kendi kendini kamçılıyor.  Başardıkça daha iyisini yapmayı hedefliyorsunuz. Yaptıkları şeyin çalıştığını, uçtuğunu görünce gençlerimizin ilgisi daha da artıyor. Daha sonra zaten üniversite çağına geldiklerinde özellikle TEI olarak havacılık okulları motoru gibi internet ortamında kayıt yaptıracağınız hemen hemen çoğu gencimizi kapsayacak bir havacılık motorları okulumuz var.  Buradan sonra da aday mühendislik programlarımız var. Oradan da mülakata gelip tam zamanlı bizle çalışmaya başlıyorlar. Dene-yap atölyelerinden başlayan ve yukarıya doğru gençlerimizi savunma-havacılık sektörüne yönlendiren güzel bir ekosistem oluştu. 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Fatih 18.10.2023 18:58
    Türkiye kaan ucağını ve kızıl elma ucağını civatasına kadar motoruna kadar herşeyi ama herşeyi yerli milli olacak şekilde seri üretime gecmeli ve sürekli geliştirilmlidir.
  • Hans 18.10.2023 18:41
    Maşallah kuzulariniz hayırlı olsun.!
  • Bozkırlı 18.10.2023 17:34
    Maşaallah pırıl pırıl işte imanlı insan diyebileceğimiz insan