Dün akşam İsrail saldırısında hayatını kaybedenlerin kefenlenip defnedildiği sırada bir görüntü herkesin dikkatini çekti! Vefat ettiği sırada şehadet parmağını kaldıran bir Filistinli son nefesini öyle verdi! İsrail'in saldırılarında yaşanan acıların tarifi yok. İsrail'in bombalı saldırısında ise bir anne önce çocuklarını sonra da çok sevdiği eşini kaybetti. Kadının çok sevdiklerine vedası yürek yaktı...

2055 ÇOCUK ŞEHİT OLDU

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 2 bin 55'i çocuk, 1119'u kadın olmak üzere 5 bin 87 kişinin şehit olduğunu açıklamıştı. Saldırılarda 15 binden fazla kişi de yaralandı.

ŞEHADET PARMAĞI HAVADA KALMIŞTI

İsrail'in bu geceki saldırılarında şehadet parmağı havada kalmış şekilde şehit olan kişinin Gazzeli antrenör Ahmed Ebu Dan olduğu açıklandı...

 İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 18 gazeteci yaşamını yitirmişti.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim'den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 22 Hizbullah üyesi ile biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetmişti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirmişti.

Yorumlar 43 Yorum Var
  • Hikaye 24.10.2023 14:36
    yıkılasın abd,israel kanınız kurusun
  • konuk 23.10.2023 19:48
    Allahın kahrı gazabı üzerine olsun , kendi kanında boğul.
  • Muttaki 23.10.2023 18:53
    Şu şehidin kefenini yırtıp çıkan o şehadet parmağı var ya, bu savaş biter bir gün ve uzun yıllar geçer üzerinden belki ama o görüntü hafızalardan silinmez. İnşaallah ümmetin uyanmasına da bir sembol olur! Ben şahsen yaşadığım sürece unutmam!
  • Naci katırcıoğlu 23.10.2023 18:23
    Cenabı Allah her şeyi görüyor haklıyı haksızı ayırttır intikamını alır
  • Arslan korkmaz 23.10.2023 16:40
    Siyonistler bu yaptığınız yanınıza kalmaz bilesiniz
Daha fazla yorum görüntüle