AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Birleşmiş Milletler Günü'ne dair manidar bir açıklamada bulundu. 

O anları sosyal medya hesabından paylaşan Akbaşoğlu, Filistin'de büyük bir vahşete şahitlik edildiğinin altını çizdi.

"DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR"

İşgalci İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki savunmasız ve masum Filistinli sivillere yönelik katliamlarını telin eden Akbaşoğlu şöyle konuştu:

"Zalimler mutlaka kendi zulümlerinde boğulacaklardır. Bu manâda Birleşmiş Milletler Günü'nün anıldığı bu günde, 'Dünya 5’ten büyüktür, daha adil ve merhametli bir dünya mümkündür’ bunu da millet-devlet kaynaşmasıyla liderliğini, Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye gerçekleştirecektir."

"İSRAİL'E KOŞULSUZ DESTEK AÇIKLAMALARINIZ KARA LEKE OLARAK TARİHE GEÇECEKTİR"

Türkiye'nin Gazze'ye insani yardım gönderdiğini anımsatan Akbaşoğlu, Türkiye'nin kalıcı barış için uluslararası alanda sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğini deklare etti.

İsrail'in saldırılarına karşı yapılan protesto gösterilerine dikkati çeken Akbaşoğlu, "Buradan BM ve Batılı ülkelere çağrıda bulunmak istiyorum. Dönüp sokaklarınıza bakın. Tüm dünya Filistin halkına yapılan zulmü sokaklarda lanetlerken sizin İsrail'e koşulsuz destek açıklamalarınız, yangına körükle gitmeniz hem bir utanç hem de yüzünüze çalınmış kara bir leke olarak tarihe geçecektir." diye konuştu.

BÜYÜK FİLİSTİN MİTİNGİ'NE DAVET

AK Parti Grup Başkanvekili, tüm vatandaşları 28 Ekim'de yapılacak Büyük Filistin Mitingi'ne davet ederek, "Gelin, hep birlikte 21'inci yüzyılın bu en büyük zulmüne, vahşetine ve utancına dönüşen katliama hep birlikte 'dur' diyelim. İnsanlığa karşı suç işleyenlere karşı hakkı ve hakikati hep beraber haykıralım." sözlerini kaydetti.

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Kafir domuz 24.10.2023 21:51
    BM İsrail in hizmetçisi olmuştur