Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen “Yüzyıllık Hayaller” sergisi Rami Kütüphanesi'nde açıldı 

Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, "Anadolu Ajansı bildiğiniz üzere 1920 yılında M.Kemal Atatürk'ün talimatlarıyla, o dönemin en önemli entellektüellerinden Yunus Nadi ve Halide Edip Adıvar tarafından kuruldu. O günden bu tarihe biz cumhuriyetimizin arşivini tutuyoruz. Bugün burada yine kendi arşivimizden hayatlarını bizzat takip ettiğimiz yazarların dünyasından bir seçki yaptık. 100 Yılın 100 Edebi eseri sergimizde, şunu bir kez daha söyleyeyim; en iyi yüz kitabı biz burada sergilemiyoruz. Biz çeşitlilik, zenginlik, çok yönlülük çerçevesinde bir seçki yaptık. Bugün burada ilk basımlarını sergilediğimiz kitaplar Türk düşünce dünyasına, Türk edebiyat dünyasına ciddi anlamda katkıda bulunmuş kıymetli yazarlarımıza ait. Bunları bir ay boyunca İstanbul'daki kültür ve sanat takipçileri ile buluşurmak istiyoruz. Ben buradan vasıtanızla kültür ve sanat dünyasını Rami Kütüphanesi'ndeki bu sergimize davet ediyorum.'' dedi.

"AA BU BÜYÜK BİR BOŞLUĞU DOLDURMUŞ"

Haber7 Yazarı Mahmut Bıyıklı serginin önemi hakkında ''Biz bu yüzyılın çoğuna şahitlik etmiş olduk. Şahitlik edemediğimiz dönemleri de eserlerden takip ediyoruz. Bu eserleri 100. yıla yakışır bir şekilde hazırlanması gerekiyordu ve AA bu mana da büyük bir boşluğu doldurarak önemli eserleri okuyucuya sunmuş. Eserlerin özenle hazırlanmış ve editöryal süzgeçten geçtiğini, gelecek nesillere kalacak şekilde görmekten mutluyuz.'' dedi.

SANAT CAMİASINA GAZZE ÇAĞRISI

Bıyıklı Gazze'de 7 Ekim'den bu yana gevam eden soykrımla ilgili sanatçıara da çağrı yaparak "Dünya'nın gözü önünde soykırım yaşıyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz diye çok söylüyoruz ama sözün bittiği yerden yeniden başlamak gerekiyor. Sokaktaki vatandaşın sözü tükenmiş olabiliriz. Bazen siyasetinde söyleyecek yapacak, diplomatik açıdan bir şeyi kalmayabilir. Ama özellikle; sanatçıların, yazarların bu acıyı bu dramı bu soykırımı özellikle yansıtarak ebetiyete taşıması gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • kenan 28.10.2023 13:29
    süresiz yayında kalacak şekilde "terörist yahudi milletinin soykırım tarihi" şeklinde bir sergi ve müze ile taçlandırsaydınız ya