Gazeteci Nedim Şener ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in Türkiye'ye ziyaretinin arka planında Türkiye ile beraber Katar, Suudi Arabistan ve Mısır'ın ABD'nin Filistinlileri sürgün planına ikna etme çabası olduğunu ifade etti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in 5 Kasım'da Türkiye'ye geleceği iddia ediliyor.

Gazeteci Nedim Şener Blinken'in neden şimdi Türkiye'ye geleceğine ilişkin çarpıcı bir analiz yaptı.

FİLİSTİNLİLERİN KUZEY SİNA'YA SÜRÜLME PLANI

İşte Nedim Şener'in Haber Global'de yaptığı o analiz;

Benim korkum şu; İsrail istihbarat bakanının raporunda Gazzelilerin Kuzey Sina'ya sürülmesi operasyonu var. Şu anda o işliyor. Şimdi Gazze'nin kuzeyinden başlayıp süpürme operasyonu (800-900 bin insanla) güneye doğru gidiyor. 

MSIR DÜNYADA UKRAYNA'DAN SONRA BORÇ ÖDEME KRİZİ YAŞAYAN İKİNCİ ÜLKE

Refah kapısının açılması için Mısır ikna edilmeye çalışıyor. Mısır'ı hem tehdit ediyorlar hem de ikna etmeye çalışıyorlar. Yahudi sermayesi devreye giriyor ve diyor ki, Dünya Bankası dahil uluslararası kurumlara olan borcunuzu ödeyebiliriz diye bir teklifleri de var. Bunu kendileri yazıyorlar zaten. Mısır dünyada ikinci borç krizi yaşan ülke durumunda, Ukrayna'dan sonra. Mısır iflasın eşiğinde bir ülke.

MISIR, KATAR, TÜRKİYEVE S. ARABİSTAN'I İKNA ETME ÇABASI

Eğer bu hareketlenme olursa. Türkiye, Mısır, Katar, S. Arabistan finanse ederler, önce çadır kent, sonra sabit yerleşim oluşturabiliriz diyor.

"OLUR DEMIYORUM, KORKUM BU"

Daha kötüsü ne olabilir? Türkiye'yi bu konuda ikna edebilirler. Derler ki; Biz bunu burada durduramıyoruz. İsrail kuduz köpek gibi saldırıyor. Netanyahu bir manyak. Siz belli grupta Filistinliyi ülkenize alır mısınız? Olur demiyorum, korkum bu.

TÜRKİYE'DEN DAHA ÖNCE GÖRÜŞME TALEBİ REDDEDİLMİŞTİ

Haber7 Yazarı Ferhat Murat, Blinken'in daha önce Türkiye'ye ziyaret talebi olduğunu ifade ederek "7 Ekim olayları sonrasında Türkiye'ye gelmek için Dışişleri bakanlığı aranıyor ama Dışişleri Bakanı hakan Fidan'ın Mısır'da toplantısı olduğu için bizim Dışişleri tarafından kabul edilmiyor." dedi.

Yorumlar 152 Yorum Var
  • Turgay 06.11.2023 02:26
    Bu adamlara izzet gösterip karşılamak bence bir müslümanın onursuz olması demek. Kardeşlerimizin kanının eline bulaştığı bir adamı bırakın karşılamayı ülkeye almamanız gerek. Sakın bana kimse ülkeler ve makamlar arası ilişki demesin. Katile izzet maktule hakarettir.
  • Şimşek 02.11.2023 21:24
    Katil baydin ve netenyahu bu çocukların kanları sizi uykunuzda boğar inşallah .insan hakları uzmanı avrupalılar Müslüman ölünce bu kurallarınız işlemiyor mu. Sahtekarlar...
  • Faruk kalyoncu 02.11.2023 19:11
    Yada f16i verelim ses cikarmayin diyecwkler
  • Ibo 02.11.2023 18:48
    Bunu kabul eden Filistin davasına ihanet eder nokta.
  • YUSUF.İR 02.11.2023 18:48
    Sina çölü tamam.
Daha fazla yorum görüntüle