Haber7 - ÖZEL

Sanatçı İsmail Hakkı, İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırım ile ilgili Haber7'den Müge Çakmak'a açıklamalarda bulundu. "Bugün kaç Filistinli çocuk öldü biliyor musunuz? Ben de bilmiyorum. Ama çok Filistinli çocuğun öldürüldüğünü biliyorum. Her geçen gün bu soykırım bu katliam katlanarak artıyor." tepkisinde bulunan İsmail Hakkı, şu açıklamalarda bulundu:

"Buna artık gerçekten dur demek lazım. Bununla ilgili gerçekten radikal bir şeyler yapmak lazım. Benim kanaatim o ki toplanıp bir yerlerde bağırıp, çağırıp, slogan atmak ile biz bir yere varamayacağız. Bunu yapmayalım demiyorum.

Bu tabi ki yapılmalı. Tabi ki bu birliktelik gösterilmeli fakat bu şekilde Filistin’e çok fayda sağlayacağımızı düşünmüyorum. Ve sağlamlayamadık da bugüne kadar. Gerçekten birilerinin artık gerçekten bir şeyler yapması lazım çünkü sözün bittiği yere geldik.

Özellikle sosyal medyamda paylaşıyorum zoruna giden gücüne giden bana kızan insanlar olabilir. Kusura bakmasınlar demeyeceğim. Baksınlar kusura. Bunları paylaşmaya devam edeceğim. Biz şiddet fetişizmi değiliz.

Bunu o yüzden paylaşmıyoruz. Bir zulüm var ve bu zulmü dünyaya paylaşıyoruz. Bu zulmü bizimde yaşadığımızı bildiğimizi anlatabilmek için paylaşıyorum. Bizler bir vücudun uzuvları gibiyiz. Filistin’deki kardeşlerimizde öyle bizde öyle. Böyle olmalıyız.

Bize böyle buyuruldu. Fakat biz onlara ihtiyaçları olan eli maalesef uzatamıyoruz. Dünya sevgisi makam sevgisi, hırs, ticaret, geçim kaygısı bütün bunlar bize ölümü unutturdu. Ölümlü olduğumuza unutturdu maalesef.

Ölümlü olduğumuzu unutunca asli kaygılarımızda silinip gitti. Oysa bizim bu dünyaya gelirken verdiğimiz bir söz vardı. Fakat biz o sözde duramadık. Sadece Filistin’de değil Doğu Türkistan’da, Keşmir’de, Afrika’da, Balkanlarda, Suriye’de, Irak'ta bütün bu coğrafyalarda çekilen zulümlerin sadece izleyicisi oluyoruz.

Bu çok canımı sıkıyor artık. Sadece izlemek sadece kınamak fayda sağlamıyor artık. Orada ölen çocuklara ve çocukları ölen ailelere veya anne babalarını kaybeden yetim, öksüz kalan evlatlarımıza hiçbir fayda sağlamıyor.

Malum ülkelerin başındaki satılmışlar İsrail’in saldırılarına karşı Filistin davasıyla ilgili ağızlarını açıp iki kelem etmediler. Sözüm ona Müslüman ülkeler bunlar. Bunlar şuan Müslümanlar nazarında zerre kadar itibarları kalmadı. Allah bizi o duruma düşmekten muhafaza etsin. Bir şeyler yapmak lazım.

Gerçekten bir şeyler yapmak lazım. Diyelim ki bu yaşayan leşler, İsrailli Siyonistler Filistin’i boşalttılar tamamen ele geçirdiler. Duracaklar mı zannediyoruz. Tamam mı diyecekler. Bizim derdimiz buydu bu kadar mı diyecekler.

Hayır, sonra sıra diğerlerine gelecekler. Diğerleri biziz. Bize de gelecek sıra. Bugün onlara dokunanlar yarın bize de dokunacaklar. Çünkü onlar için fark etmiyor. O yüzden bir an önce aklımızı başımıza devşirip bu zalim kâfirlere filen bir şeyler yapmamız lazım.

Canlarını yakmamız lazım. Bunlar kınamadan, laftan, sözden, yüz çevirmeden, surat asmadan anlamıyorlar anlamazlar. Bunu herkes biliyor artık. Dolayısıyla ben bu konuda gerek devletimizin gerek milletimizin gerçekten filen artık onlar için can sıkıcı bir şeyler yapmamızın üzerimize farz diye düşünüyorum.

Bu zira Filistin’in imtihanı olduğu kadar bizimde imtihanımız. Biz maalesef bu imtihanı bir şekilde kaybetmek üzereyiz diye düşünüyorum. Allah korusun kaybedersek diğer imtihanlarında çok fazla kıymeti kalmıyor.

Cennet mekan Sultan Abdülhamit Han Allah rahmet eylesin. Siyonizm’in en büyük engellerinden birisiydi. İsrail’i kurmak isteyen Siyonistlere her kapısını geldiklerinde onları ret etti, aşağılayarak kapısından kovdu. 'Abdülhamit öldü, onunla işimiz bitti, davasını tarihe gömdük, hatırasını tarihe gömdük' diyenler çok iyi bilsinler.

Filistin İslam’dır, Filistin davası Türk’tür. Ve Sultan Abdülhamit Han’ın işi bitmedi. Bizler o davanın temsilcileriyiz. Ben şahsen o davanın bir temsilcisiyim. Canımla, kanımla, malımla, emeğimle, elimden ne geliyorsa bu dava için çalışacağım ömrümün sonuna kadar.

Bir gün Allah bize nasip edecek ve serbestçe elimizi kolumuzu sallayarak Mescid-i Aksaya gidip secdeye kapanıp Rabbimize şükredeceğiz. Bunu da bütün dünya görecek. Bana sosyal medya üzerinden çok soran oluyor. 'Filistin’le ilgili ne yapabiliriz, ne yapmamız lazım?' Boykot edeceğiz arkadaşlar. Yapacak başka bir şey yok şu anda. Ülkelerimiz savaş halinde değil öyle olsa zahiren gidip bir şeyler yapabilirdik. Fakat ona şu an gücümüz yetmediği için mecbur boykot edeceğiz.

Küçümsemeyin boykotu. Bugüne kadar hem bizi zehirlediler hem paramızı aldılar hem de bizden aldıkları paralar ile Müslüman çocukları katlettiler. Bugün yaptıkları tam olarak bu. Buna artık müsaade etmeyin. Allah aşkına buna müsaade etmeyin. Boykot edin. Ne olursa olsun velev ki daha düşük kalitede şeyler alın bir şey kaybetmezsiniz. Boykot boykot boykot."

Yorumlar 30 Yorum Var
  • Mustafa yalman 03.11.2023 10:07
    Allahım razı olsun kardeşim düşüncelerinize tercüman oldunuz sağ olvar ol
  • M kara 02.11.2023 23:40
    Boykot katılıyorum insanım diyen kim varsa bu insanlık düşmanlarının hiç bir ürününü almasın boykot boykot boykot
  • Erdinç Günaydın 02.11.2023 21:11
    Yüreğine sağlık İsmail kardeşim Ya müstakim Ya Allah
  • Ahmet Refik Özemiş 02.11.2023 20:15
    Allah razı olsun. Yiğidim. Ağzına ve yüreğine sağlık...
  • hıghlander 02.11.2023 19:38
    Eski bir asker olarak,artık söyleyeyim..ancak ve ancak,nükleer darbeyi de göze alıp,tüm coğrafya-en başta Türkiye- ölümüne bu fırtınaya dalarsa bu iş durur.Ama bunun için,10 bin yada 100 bin yada bir milyon can için,100 milyon canı kaybetmeyi göze almak zorundasın.Diğer yol ise 57 ülke de batıya karşı inanılmaz katı bir ticari boykot ve dayanışma.
Daha fazla yorum görüntüle