Ukrayna uyruklu Dmytro C., cipindeki para dolu çantayı alıp kaçan motosikletli Murat O. ve Azerbaycan uyruklu Elnur B.'yi aracıyla çarparak öldürdü. Olayın ardından gözaltına alınan Dmytro C., adliyeye sevk edildi.

Olay, dün öğle saatlerinde Mahmutlar Mahallesi'nde meydana geldi. Ukrayna uyruklu Dmytro C., BO 1180 EH plakalı cipi ile Sarıhasanlı Caddesi'nde durduğu sırada, başında kask takılı Murat O. ile Azerbaycan uyruklu Elnur B., motosikletle yanına geldi. Murat O. ile Elnur B., cipin ön koltuğunda içerisinde 36 bin euro bulunan çantayı gasbedip, 07 BLH 180 plakalı motosikletle kaçtı, Dmytro C. De peşlerine düştü. Dmytro C. Takip sırasında şüphelilere tabancayla ateş etti, yaklaşık 300 metre sonra da motosiklete çarptı. Olayda, motosikletteki 2 kişi hayatını kaybetti.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen jandarma ekipleri, Dmytro C.'yi gözaltına aldı. Jandarmanın olay yerinde yaptığı incelemede, tabanca ve boş kovan bulundu.

Ukrayna uyruklu Dmytro C.'nin adliyede uzun süre sorgulandı.

GÜVENLİK KAMERASINA ANBEAN YANSIDI

Dün yaşanan olayın görüntüleri, çevredeki bir sitenin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerde Murat O. ile Elnur B.'nin yol kenarında cipin içinde oturan Dmytro C.'nin, aracının çevresinde bir süre tur attığı görüldü. Motosikletten inen ikili cipin ön sol camını tabancayla kırıp, aracın içine doğru bir el ateş ettikten sonra para olan çantayı alıp kaçtı. Kamera kayıtlarında, Dmytro C.'nin, bekleme halindeki cipini çalıştırıp, Murat O. ile Elnur B.'nin motosikletinin takip ettiği ve yaklaşık 300 metre takip sonrası da çarptığı anlar yer aldı. 

UKRAYNALI ŞÜPHELİ: KUCAĞINDAKİ ÇANTAYI ZORLA ALDILAR

Dmytro C., jandarmaya verdiği ilk ifadede, motosikletle cipin yanına yaklaşan Murat O. ile Elnur B.'nin tabanca kabzasıyla camı kırdığını anlattı. Tabancayla aracın içine doğru ateş edildiğini belirten Dmytro C., daha sonra kucağındaki çantayı zorla alıp kaçtıklarını söyledi.

UKRAYNALI ADAM TUTUKLANDI

Dmytro C., savcılık ifadesi sonrası Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Dmytro C., çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI CİP SÜRÜCÜSÜNÜ HAKLI BULDU

Olay anının görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Milyonu aşkın izlenen görüntülere binlerce yorum gelirken, Ukraynalı adamın silahlı gaspçıları öldürmesi nefs-i müdaafa fiilinin kapsamına girdiği belirtildi.

Yorumlar 613 Yorum Var
  • Arici 15.11.2023 00:43
    Inşallah nefsi mudafadan serbest kalır. Onlar olmeselerdi belki çok canlar yaktıkları gibi masum kişiler öldürebilirlerdi. Alışkanlık yapmışlar. Adalet insallah yerinde karar verir.
  • Türk milleti 13.11.2023 19:35
    Adalet,kanunlar,yargı; Türk milleti adına karar verir. Burada yorum yazanların yüzde 90 ı ukraynalı serbest bırakılsın,n efsi müdafaa var diyor.bakalım millet adına karar veren yargı milletin vicdanına uygun karar verecek mi?
  • veli 13.11.2023 19:10
    ukraynalı arkadaşa helal olsun
  • Mustafa 13.11.2023 17:13
    gaspçıları öldürmüş, toplum için iyi, kendisi için de kötü yolu seçmiş...
  • hıdır 13.11.2023 15:47
    ne alakası var kardeşmiş kim olursa haksızlık kötü bişey hakları varmı gasp edecekler iyi olmuş
Daha fazla yorum görüntüle