Avrupa'dan Asya'ya, dünyanın her yerinden pek çok kişi yaşadıkları ülkelerin önemli meydanlarında bir araya gelerek, "Filistin'e özgürlük" sloganları atıyor.

Avrupa ülkelerinde de düzenlenen büyük protestolar böyle kayda alındı:

Hollanda'nın Rotterdam kentinde binlerce kişi, pazar günü Filistin'e destek vermek amacıyla Binnenrotte Meydanı'nda bir araya geldi. İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek için düzenlenen gösteriye katılan yaklaşık 10 bin kişi, "Filistin için tek yürek, şiddeti hemen durdur" pankartını taşıdı, "Özgür Filistin" ve "İsrail terörist, Netanyahu terörist" sloganları attı.

Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya gelen 30 binden fazla kişi İsrail-Filistin çatışmasında ateşkes çağrısında bulundu.

 Avusturya’nın başkenti Viyana’da binlerce gösterici, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının durması için yürüyüş düzenledi.
Başkentin en işlek caddelerinden Mariahilfer Strasse’de toplanan göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra "Gazze’de soykırıma hayır", "Özgür Filistin", "Hemen Ateşkes", "Katil Netanyahu" yazılı pankartlar taşıdı.
Yürüyüşe katılan Avusturyalı aktivist İrina Vana, uzun yıllardır Filistin’de herkes için eşit hakların sağlanması ve kolonyal yaklaşımın sonlandırılması için mücadele yürüttüğünü, bugün de Gazze’deki saldırılara tepki göstermek amacıyla gösteriye katıldığını söyledi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde Filistin ile dayanışma gösterisi yapıldı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için kentteki Parc Des Cropettes Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, buradan BM Cenevre Ofisi'nin önüne yürüdü. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, "Gazze'ye yönelik soykırımın önlenmesi" çağrısında bulundu.

 İngiltere'nin başkenti Londra'da Filistin'le dayanışma gösterisi için toplanan on binlerce kişi, Başbakan Rishi Sunak ve İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın yürüyüşleri eleştirmesine rağmen 5. kez sokaklara indi.
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yanı sıra İçişleri Bakanı Braverman'ın Filistin'e destek yürüyüşlerini "nefret yürüyüşü" sözleriyle eleştirmesini protesto etmek isteyen on binlerce Filistin yanlısı gösterici, öğle saatlerinde Hyde Park'ta toplandı. Ülkedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun çağrısıyla Filistin ile dayanışma eylemine katılan göstericiler, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara son vermesi, ablukayı kaldırması, derhal ateşkes ilan edilmesi ve Gazze'ye insani yardım malzemelerinin eksiksiz girişine izin verilmesi çağrısında bulundu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları dolayısıyla İtalya'nın başkenti Roma'da Filistin'e destek mitingi düzenlendi. Roma'nın Verano meydanında "Filistin halkına karşı katliam durdurulsun" çağrısıyla miting yapıldı.

 ABD’nin New York kentinde Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden göstericiler, New York sokaklarında ellerinde pankart ve Filistin bayrakları taşıyarak yürüdü. New York Times binası önünden geçen grup, bir süre bu basın kuruluşuna tepki gösterdi.Yürüyüş sırasında İsrail bayraklı göstericilerle yaşanan tartışma, güvenlik güçlerinin araya girmesiyle sona erdi.

 

Yorumlar 33 Yorum Var
  • Alp 12.11.2023 21:46
    Acaba kıyamet alameti bu mu güneşin batıdan doğup doğudan batması.Batı İslamiyet'e yönelirken doğu İslamiyetten uzaklaşıyor.
  • Türk 12.11.2023 21:12
    Bunlar insan evladı.. Siyonistlere karşı dik duranlar başımızın tacıdır..
  • Jaffar 12.11.2023 19:56
    Ruyada 85 bin Müslüman yemenli çocukların olumune sebep olan abd ve kukla suudiler i protesto edin biraz
  • Dede 12.11.2023 19:49
    Ben bizim ülkedeki sanatçılardan hiç kınama tepki duymadım.Neden korkuyorlar .Bunlar Türk değil mi?Ne bu sanatçılar.Nedir bunlar.
  • Rıfkı 12.11.2023 17:28
    Timsahların gözyaşları, Bence tiyatro oynuyorlar ? Cennete giden masum insanlar ve çocuklar 35 gün önce neredeydiniz diye tüm dünyada yaşayan insanlara soracaklar.
Daha fazla yorum görüntüle