Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, A Haber canlı yayınında görüntüleri yorumladı.

ENFORMASYON SAVAŞI!

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar: Sahadaki gerçeklikten öte bu gerçekliğin nasıl pazarlandığı çok önemli. Özellikle İsrail açısından. Bu anlamda hem kendi enformasyon gücünü hem de kendisini destekleyenlerin enformasyon gücünü çok güçlü bir şekilde kullanma eğilimi içerisinde.

PSİKOLOJİK HAREKÂT

Çünkü kendi geleceğine de damgasını vuracak çok büyük bir insanlık suçuna imza attı. Soykırım suçunun altına imza attı. Savaş suçlarının altına imza attı. Katliamların altına imza attı. Şimdi bunu bir şekilde maskelemesi, kendince gerekçelendirmesi ve bunu pazarlaması gerekiyor.

Bu noktada sahadaki gerçeklikten çok daha öte bambaşka kamu diplomasi çalışmalarına maruz kalıyoruz. Algı çalışmalarına maruz kalıyoruz. Psikolojik harekat çalışmalarına maruz kalıyoruz. Propagandanın beyazına grisine siyahına maruz kalıyoruz.

Ama burada bize düşen bununla ilgili insanlığa dair akla dair bilince dair sağduyuya dair bir takım muhakemeler üretmek. Böylesine kirli savaşlarda açıkçası son derece zor. Ama vicdanı olan, aklıselim olan, muhakemesi olan sahadaki verileri doğru yerlerden kabiliyeti olanlar bunu yapabiliyorlar. Yapma gayreti içerisinde oluyorlar.

Kuzey Gazze'de gerçek anlamda bir kontrol ne zaman ve nasıl sağlanır? Bunun çok basit bir cevabı var aslında. Gazze'de 2.3 milyon insan yaşıyordu. Ne kadarlık bir konut alanında yaşıyordu? Kabaca 500 bin, her evde 4-5 kişi yaşadığını farz edersek 500 bin ev var iş yerleri hariç. Kuzey Gazze'yi bölelim 250 bin konut – 200 bin konut. İş yerleriyle beraber belki 300 bin. Camilerle kiliselerle hastanelerle diğer kamusal alanlarla belki çok daha fazla.

KATLİAMA "DAHİYA DOKTRİNİ" DİYORLAR!

Sorumuz şu İsrail tarafı yaklaşık 250 bin konutta bir arama yaptı mı? Hayır bunları yapmadı. Bunları yapması belki yıllarını alacak. Sadece bir şekilde bir askeri harekatla yıkıcı bir güç kullanarak oradaki halkı bir şekilde baskı altına almak etkisizleştirmek ve katliamın altına imza atmakla bir strateji üretmeye çalıştı. Bu stratejinin adı ne? Belki Türk televizyonlarında ilk defa buradan söyleyeyim sizlere buna İsrail tarafı Dahiya Doktrini (Dahiya Doctrine) diyor. 

Yorumlar 17 Yorum Var
  • Ali 15.11.2023 01:52
    E dadaş elindeki telefondan başla. Yüzyıllardır çalışıp strateji üretiyorlar adamlar. En bğyük zaferleri bizim beynimizi yıkamaları. Onların yüzyıllık emeğini 5 dakikada yıkmaya çalışan hazırcılık, tembellik. Bunu aştığımızda gerçek zaferi elde edeceğiz.
  • aga.. 15.11.2023 00:14
    Kimin ne dediği önemli değil. İsrail kan ile bedel ödemeden yeryüzü bana çirkin geliyor, Hayvandan aşağılık işler yapan beşerden nefret ediyorum. Özellikle müslümanlardan.. Salat etmeyen müslüman nemaz kılar.. Yardımlaşmayan müslüman kula kul olur..
  • TC vatandaşı 14.11.2023 22:48
    O doktrinler hayal gerçek önlerine çıkacak
  • Ben musluman turkum 14.11.2023 22:22
    Gazze filistindir asla değişmez
  • Bir vatandaş 14.11.2023 21:52
    Kudüs Filistin in başkentidir. Google siz de bu bilgiyi düzelttirin.
Daha fazla yorum görüntüle