Kendisi de bir Filistin mülteci kampında doğup büyüyen Beyrut Amerikan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sari Hanafi Erdoğan'In Almanya'ya yaptığı ziyaretin aslında İsrail'e karşı Avrupa'ya bir uyandırma çağrısı olduğunu ifade ederek "Soykırım tabirini ilk olarak ve bilinçli bir şekilde Erdoğan kullandı ve sonrasında Brezilya lideri Lula ve Bolivya lideri takip etti." dedi.

"Filistinlilerin ve Arap sokaklarının öfkesi ve isyanı giderek büyüyor." diyen Prof. Dr. Sari Hanafi'nin açıklamaları şu şekilde;

Arap sokakları bu kadar yükselirken Arap zirvesinden gelen yumuşak açıklamayı gördük. Bu zayıflığı ataleti kıracak olan Türkiye'nin pozisyonudur. Ben özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Çünkü soykırım tabirini ilk olarak ve bilinçli bir şekilde o kullandı ve sonrasında Brezilya lideri Lula ve Bolivya lideri takip etti. Onlar da soykırım dediler. Türkiye İsrail Büyükelçisini çıkardı. Çok doğru bir şekilde gerçekleri işaret ediyor Cumhurbaşkanı Erdoğan. Almanya ziyaretinde yaptığı da buydu. İngilte Almanya ve Fransa'yı sarhoş gibi görüyorum ben. Nasıl bu kadar kör olabilirler. İsrail'i bu şekilde desteklemek için ya kör ya da sarhoş olmak gerekir. Erdoğan orada aslında kalkın uyanın artık dedi onlara.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • ali şahin 20.11.2023 12:50
    hangi pozisyonu önerirsin hocam,Arap devletleri ne yapıyor.hayırdır sen bi onları çağır bi savaşsınlar, olmazsa biz geliriz.filistin ve yemen de osmanlı askeri savaşırken siz bizi arkamızdan hançerliyordunuz.
  • misafir 20.11.2023 11:31
    abd ingilrere ve fransa kör veya sarhoş değil bile bile israile destek veriyor.filistinin tek sucu müslüman olması.
  • Kırkdokuzelli 20.11.2023 10:21
    Arap halklarını bilemem ama yöneticilerinin birer abd ve ingiliz in tasmalı yalakası olduğunu çok net söyeleyebilirim.
  • Mahmut 19.11.2023 20:59
    O zaman ne duruyoruz.
  • Bir DARENDELİ 19.11.2023 19:01
    Sevgili peygamberim (s.a) " KÜFÜR TEK MİLLETTİR " Buyrdu. Buna elbetteki Möslümanlatın Yönetimine musalat edilmiş uşaklarda dahildir.
Daha fazla yorum görüntüle