İsrail destekçilerinin konserini iptal ettirmeye çalıştığı Pink Floyd grubu solisti Roger Waters, tüm engellemelere rağmen Uruguay'da konsere çıktı. Waters, sahneye boynuna kefiye ile çıktı ve Gazze’de yaşanan katliamın görüntülerini dev ekrana yansıtılırken  Roger Waters "Filistin’deki soykırımı durdurun" çağrısı yaptı.

 İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların 45. gününde de kentin çeşitli bölgelerine bomba yağdırmaya devam ettiler

 

"İSRAİL FİLİSTİNLİLERİ TAMAMEN YOK ETMEYİ UMUYOR"

Filistin Dışişleri Bakanı El-Maliki: "İsrail, Gazze'deki çatışmanın 'tüm savaşları sona erdirecek son savaş' olduğunu savunuyor. Filistinlileri tamamen yok etmeyi umuyorlar"

 İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir hastanenin çevresine düzenlediği hava saldırılarında en az 17 Filistinli öldü, çok sayıda Filistinli de yaralandı.

İSRAİL GÜVENLİ BÖLGELERİ DE VURUYOR

Abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırılarını 45 gündür sürdüren İsrail ordusu, "güvenli" olduğunu iddia ederek Filistinlileri zorla göç ettirdiği Gazze'nin güneyini de vurmaya devam ediyor.

Bölgedeki görgü tanıklarının ifadesine göre, Gazze'nin güneyinde yer alan Refah kentindeki Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesi çevresindeki iki evi hedef alan İsrail ordusunun saldırısında en az 17 Filistinli yaşamını yitirdi, onlarcası yaralandı.

Filistin haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin kuzeybatısına düzenlenen hava saldırıları sonucu onlarca kişi öldü.

ONLARCA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail savaş uçakları tarafından onlarca füzenin fırlatıldığı Han Yunus'un Hamed konut kenti çevresinde çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan onlarca kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı. Han Yunus'un doğusundaki Beni Sehila beldesine de hava saldırıları düzenlendi. Gazze kentinin güneyindeki Zeytun Mahallesi'ndeki Askula mevkisini hedef alan İsrail topçularının atışları sonucu ölenler ve yaralananlar oldu. Yine Sabra Mahallesi'ne düzenlenen bombardımanda yıkılan binaların enkazında onlarca kişi kaldı. Enkaz altındakiler, yağışlı hava durumu ve sivil savunma ve kurtarma ekiplerinin ulaşım imkanlarındaki kısıtlılık nedeniyle henüz çıkarılamadı. Şihab ajansının Gazze'deki gelişmelere ilişkin anlık aktardığı bilgilere göre de İsrail savaş uçakları Endonezya Hastanesinin çevresini yoğun bombardımana maruz bıraktı. Saldırılar sonucu hastane içinde ve dışında çok sayıda kişi yaralandı. Hastane müdürü Al Jazeera televizyon kanalına yaptığı açıklamada, 140 yataklı hastanede 650 hastanın tedavi gördüğünü ifade etti.

Yorumlar 104 Yorum Var
  • Türük 21.11.2023 09:42
    Bizdekilerde kendlerine ''insan'' diyor ya utanıyorum
  • 03arıkoğlu 21.11.2023 09:28
    Bizim gezici sanatçılardan ses yok nerdeler acaba yuvadalar mı erken kış uykusuna yattılar bizim gibi görünüp siyonist çocukları bunlar bunlardan Türkiye ye bir hayır gelmez
  • Bozkurt 21.11.2023 09:05
    bizimkiler koşun keçi parkında ağaç keseceklermiş. kesin bilgi
  • mustafa 21.11.2023 08:58
    ülkemizdeki kanı bozuk sözde sanatçılara gelsin, ağaç böcek için yollara düşerler binlerce bebeğin öldürülmesine sessiz kalırlar. Zalimler için yaşasın cehennem
  • insanoğlu 21.11.2023 08:21
    Bizim paradan başka derdi olmayan paragöz sanatçı!!!larımıza duyurulur.
Daha fazla yorum görüntüle