HDP vekili Cengiz Çandar, TBMM'de yaptığı konuşmada, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin 'terör örgütü olmadığını' savundu. Çandar, YPG'ye terör örgütü demenin 'Kürt karşıtlığı' olduğunu söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Dışişleri Bakanlığı bütçe görüşmeleri icra edildi. Burada söz alan HDP vekili Cengiz Çandar, YPG’nin terör örgütü olmadığını savundu.

"Terör örgütü demek Kürt karşıtlığıdır"

Türkiye'nin Kürt karşıtı olduğunu iddia eden HDP vekili, "Ne kadar karşı çıkılırsa çıkılsın terör örgütü de deseniz bu Kürt karşıtlığıdır." dedi.

HDP'li Cengiz Çandar: YPG terör örgütü değildir

Yaşananlara tepki gösteren AK Partili vekiller, "Değiller mi" diye sorunca Çandar, "Değiller tabi" diyerek yanıt verdi.

Çandar, ABD beslemesi terör örgütünün Türkiye ve Katar dışında kimse tarafından 'örgüt' olarak kabul edilmediğini öne sürdü.

CHP 'özerklik' vaadinde bulunmuştu

CHP'nin ittifak ortağı HDP'nin vekili Çandar, mayıs ayındaki genel seçimler öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verecekleri desteğe karşılık 'anayasanın değiştirileceğini' söylemişti.

Çandar, "Yeni iktidar sahiplerine bazı şeyleri benimsetmekte bizim önemli bir rolümüz olur." diyen ve Suriye'de özerk bir Kürt devleti kurmak istediklerini açık açık söyleyen Çandar, "Dünyanın birçok ileri ülkesi böyle zaten. Türkiye'deki Kürtler Suriye'de öz yönetim bölgesinin oluşturulmasını istiyor" demişti. Çandar, bu konuda Kılıçdaroğlu ile mutabakata vardıklarını ifade etmişti.

 

Yorumlar 88 Yorum Var
  • Sinan 22.11.2023 18:44
    Çandarlı Halil Paşa'nın torunudur kendisi, hain her devirde hain işte.
  • Murathan 21.11.2023 19:37
    Gazeteci kızını oğlunu akrabalarını gönder Ermeniler ile İsrailide öv unutmuşsun bu millet ve devlet bunu not etti
  • Trakyali 21.11.2023 19:22
    Anayasa anayasa lazım böyle bir ülke olmaz ya. Kendisi için üretilen terör örgütünü öven savunan bir milletvekili. Cok garip bir durum.
  • Gurbetci66 21.11.2023 19:20
    Candari secimde secipde oraya gönderen e.ne diyelim bu kisinin mayasinin ne oldugu gazetedeki yazilari dan belli deilmiydi öyle onun mayasi bu kan baska .besle kargayi oysun göz ün?
  • ccc 21.11.2023 19:12
    Sen bu ülkenin vekili değilsin ! Bir ayağın çukurda ! Az kaldı ! bu sözlerini zabaniler sana soracaklar !... Kim Terör örgütü değildi ? diye... Sana öyle sözler var ki söylenecek !.. Bunlara bile değmezsin ! Yazık ! Bu milletin sırtından KENE gibi geçiniyorsun... Defol git ! KANDİLE !...
Daha fazla yorum görüntüle