Ordu'nun Gülyalı ilçesinde fırtınada pilotu iniş yapmaya çalışan yolcu uçağı, dengesini kaybedince tekerleklerini piste değdirmeden son anda pas geçti. O anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile anbean kaydedildi.

Uçağın zor anları kamerada

Ordu'da iki gündür etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Dün İstanbul-Ordu seferini yapan bir yolcu uçağı, fırtına nedeni ile zor anlar yaşadı. Uçak, Ordu-Giresun Havalimanı'na inişe geçtiği sırada fırtına nedeni ile havada dengesini kaybetti. Sola yatan uçak, tekerleklerini piste değdirmeden yeniden havalandı. Pisti son anda pas geçen uçak daha sonra kontrollü bir şekilde inişini gerçekleştirdi. Yaşananları bir vatandaş cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydetti. 

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Misafir 28.11.2023 15:37
    Yan rüzgarla birlikte uçak crab (yengeç) yaklaşıyor. Çok abartılacak bir hadise değil, çok daha zor hava şartlarında uçaklar iniş yapabiliyor. Uçaklar çoktandır pilot kumandalara dokunmadan otomatik yaklaşma ve iniş yapabiliyor zaten. Bu özellik en basit ve ucuz İHA'larda bile var. Bir arabanın yolda otonom ilerlemesi çok daha karmaşık bir hadise.
  • Skut 28.11.2023 00:57
    Olumsuz havada uçarsa böyle olur, hangi sorumsuz havayolu şirketi bu?
  • Kutahyali 27.11.2023 22:51
    Allah korumuş başka söze gerek yok
  • Vanli 27.11.2023 22:29
    Teknik insan ney Mahmut? O teknik insan dediklerin İstanbul havaalanı içinde buraya uçak inmez, yanlış yapıyorsunuz demişlerdi ama şimdi o konuşanların ne kadar boş konuştuklarını hep beraber görüyoruz ve yüzleri asla kızarmayan, herşeyin en iyisini bilen tayfadan bunlar :)
  • Cevdet 27.11.2023 22:19
    Ne faciası? Bu aşırı rüzgarlı durumlarda her zaman görülebilen bir durum.
Daha fazla yorum görüntüle