İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarının başlamasıyla İsrail'de sosyal medya platformlarında, Gazze'yi işgal eden İsrail askerlerinin, ayrıca bölgedeki su, elektrik, yakıt, gıda kıtlığıyla dalga geçen İsraillilerin çok sayıda paylaşımı tepki toplamıştı.

İsrailli kullanıcılar, bu kez de sosyal medyada başlattıkları yeni akımla 2005'te yayımlanan bir komedi programındaki şarkıyı kullanarak, Gazze'deki insani felaketle dalga geçen yüzlerce paylaşım yaptı. Aralarında İsrail askerlerinin de yer aldığı bazı kullanıcıların paylaşımlarında Gazze'deki Filistin halkıyla dalga geçmek için yüzlerini boyayarak, başörtüsü takarak, üzerlerine Filistin'e ait geleneksel kıyafetler giyerek, kamera karşısına geçtiği görüldü.

Sosyal medya fenomeni olarak tanınan hesapların da katıldığı akımda, bazılarının, Gazze Şeridi'ndeki yıkımın yer aldığı görüntüleri paylaşarak kahkaha atan yüz ifadeleri kullandığı görüldü. Paylaşılan görüntülerden birinde de anne ile iki kızı başlarını alaycı bir şekilde kapatarak sözleri, "Burası benim evimdi, gaz ve elektrik yoktu. Benim evimdi, benim ve senin ve Ahmed'in ve Fatma'nın ve Abed'in ve Salim'in" olan bir şarkı eşliğinde dans ettikleri görülüyor.

Başka bir görüntüye de arkasına Gazze'de yıkılan binaların görüntüsünü fon yapan bir erkeğin yine alaycı şekilde başını kapatarak dans ettiği yansıyor. Bazı görüntüler sosyal medya üzerinden milyonlarca kez izlenirken, kullanıcıların da tepkisini çekti.

Yorumlar 108 Yorum Var
  • Şahin YENİÇERİ 06.12.2023 10:09
    Buradan hayvan severlere sesleniyorum, şu itlerinizi bağlayın yoksa itlaf edildiklerinde ortalığı ayağa kaldırmayın. sizinle aynı havayı solumak bile içimi yakıyor.
  • sıla 06.12.2023 08:22
    tiktok maymunları hale bak felçli gibiler.....
  • Mücahit 06.12.2023 08:21
    Son zamanlarını yaşıyorlar bırakın kendi hallerine "İT SÜRÜSÜ SİYONİSTLERİ"
  • Mahmut Akar 06.12.2023 08:19
    Zalimlerin şu tip dişileri de zalimdir.
  • Osas 06.12.2023 08:18
    Zalimler için yaşasın cehennem
Daha fazla yorum görüntüle