İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez İsrail'in Filistinlilere 75 yıldır uyguladığı katliam ve buna sessiz kalan İslam alemi hakkında Gırnata örneğinden hareketle değerli nasihatlerde bulundu.

ANTİSEMİTİZM ALDATMACASI

İşte Mehmet Görmez'in o sözleri;

Antisemitizm Çok enteresan bir kavram nasıl oluyorsa Hz. İbrahim’in küçük oğlu olan İshak’ın torunlarına karşı çıkmak antisemitizm oluyor ama büyük oğlu İsmail’in çocuklarını öldürmek antisemitizm olmuyor. Yahut İshak’ın torunlarına İsmail’in torunlarını kendi topraklarından kovma hakkı veriliyor kendi vatanlarından kovma hakkı veriliyor.

ÜMMETİN GAZZE İMTİHANINDA DİKKAT ÇEKEN TARİHİ GIRNATA BENZERLİĞİ

Ben Gazze ve Gırnata'yı hep birbirine benzetiyorum. Nasıl ki 8 asırlık Endülüs uygarlığı Endülüs medeniyetinin mensupları önce Kurtuba'dan İşbiliye’den bütün bölgelerden çıkarıldı ve Gırnata‘ya sıkıştırıldılar bugün de bütün Filistinliler nerdeyse çıkarılıp Gazze’ye sıkıştırıldı. Gırnata 90 yıl dayanabildi kuşatma altında. Sonra 1 anlaşma ile girdiler ve çoluk çocuk demeden bütün insanları katlettiler.

ALLAH'IN KUDÜS VAADİ

Gırnata'nın düşüşüyle Endülüs medeniyeti yok oldu. Gazze'nin düşüşüyle Kudüs medeniyeti yok olur.
Bir fark var Cenab- ı Hak ayetlerde Vad-i İlahi var, ‘olmayacak’ diyor, korkmayın ‘endişe etmeyin’ diyor, ‘orası yıkılmayacak’ diyor. Bir benzer yönü daha var; karadan gemiler yürüterek İstanbul’u fetheden ecdadımız Gırnata'yı kurtarmaya gidemedi.

İki sebep sayar tarihçiler; Biri Cem Sultan'ın papanın elinde esir olması, birisi de deniz gücümüzün çok zayıf oluşuna bağlarlar.

İSLAM ALEMİNDEKİ CEM SULTANLAR

Bugün de iki sorundan dolayı herhalde Gazze’ye yardımcı olamıyoruz çünkü her Müslüman ülkenin başında bir Cem sultan var ve o Cem sultanlar da başkalarının elinde esir. Bunu da görüyoruz hepimiz. Ama tarihin bize yüklediği bir vazife var. İnşallah bu muhasarayı ortadan kaldırma gücünü Cenab- ı Hak bize hepimize versin diyorum.

Kur'an-ı Kerim'in öğrettiği bir dua var; رَبَّـنَٓا اَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْراً Allah'ım üzerimize sabır yağdır. Allah Gazze'deki çocukların başına sabır yağdırsın ve وَثَبِّتْ اَقْدَامَنَا (Ayaklarımızı sabit kıl) Allah oradaki kardeşlerimizin ayaklarını sabit kılsın وانصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ  ve bizi zalimlere karşı muzaffer eylesin.

Yorumlar 53 Yorum Var
  • Cem Sultan 07.12.2023 17:50
    "İSLAM ALEMİNDEKİ CEM SULTANLAR Bugün de iki sorundan dolayı herhalde Gazze’ye yardımcı olamıyoruz çünkü her Müslüman ülkenin başında bir Cem sultan var ve o Cem sultanlar da başkalarının elinde esir. " Nasıl da güzel ifade etmiş Cem SULTANLARı....
  • adil 06.12.2023 22:23
    Allahın vaa'di var Haktır, ama kiminle yaptıracak? Bizimle değilse, bize yazık değil mi? Razı mıyız? Efriğ aleyna .. duası er meydanında, düşmanı karşında ordusuyla toplanmış gördüğünde edilmiştir. Sıcacık evimizde internette video seyrederken ne kadar edilebilirse, bilemiyorum?!
  • Ziyaretçi 06.12.2023 16:21
    Amin
  • RIFAT TAŞCI 06.12.2023 16:09
    Aminnnnn
  • Gazze'ye Selam 06.12.2023 16:09
    ne gelmeyen "bir gün " oldu bu abi, çoooook ayıp, çoook günah ettik vesselam
Daha fazla yorum görüntüle