Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir ilkokulun yanındaki ağır hasarlı binanın kontrollü yıkımı sırasında oluşan toz bulutu ve etrafa saçılan parçalar nedeniyle bahçedeki öğrenciler koşarak kaçtı. Çocukların yaşadığı deprem travmasının üzerinden henüz 9 ay geçmişken bu konunun dikkate alınmaması tepki çekti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Dumlupınar Mahallesi'ndeki Atatürk İlkokulu'nun yanındaki 6 katlı apartman ağır hasar aldı. Binanın yıkımı için bugün gerekli hazırlıklar tamamlandı. Vinçle yıkılan bina saniyeler içinde yan yatıp çökerek yerle bir oldu. Oluşan toz bulutu ve etrafa saçılan parçalar, bu sırada bahçede olan çocukları tedirgin etti. Tozların bahçeye girmesiyle öğrenciler, koşarak kaçtı. Yaşananlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

OKUL SAATİNDE YIKIMA TEPKİ

Okul saatinde, henüz 9 ay önce deprem travması alan çocuklar dikkate alınmadan yapılan bu yıkım tepkiye neden oldu.

O anlara ilişkin görüntüler sosyal medyada yayınlanırken tepkiler de dile getirildi.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Fatih34 07.12.2023 22:23
    Yahu Deprem olduğunda gerçeğini yaşayacak, zaten yaşadı çocuklarında bunu bilmesi lazım, anlatmak lazım... Okulda iyi öğretilmesi, aileler bilinçlendirilmelidir. Ayrıca bahçede nöbetçi öğretmen var mutlaka bilgilendirilmiştir. Millet kalbini ferah tutsun.....
  • karakartal 07.12.2023 22:10
    Yazıklar olsun be daha yeni bu çocuklar depremi yaşadılar kim izin veriyor bu yıkıma okul açıkken arkadaş
  • Mete Han 07.12.2023 22:07
    Ne yazık ki tam bize göre bir yıkım. Herkes kendi kafasına göre hareket ediyor. hangi işin hangi kurumun kontrolü ve izniyle yapılacağı belli değil, ya da uyan yok. Kurumlarda bu işlerle görevliler genelde kayırmacılıkla o göreve geldiklerinden liyakat ve uzmanlık aranmıyor. Sadece yıkım korkusu değil o okuldakiler toza da boğulmuşlardır.
  • tepki 07.12.2023 19:04
    tam konrol atlinda yikim bu bina yikanlar hic egitim almiyor galiba bazen yikar iken her yere zarar veriyor orda okul var ise tekbir alirin cocuklar okul da iken yda okul sonrasi yikim yaparsin
  • iha 07.12.2023 18:39
    Tekrar depremi anımsamışlar ne kadar kötü .Nöbetçi öğretmen de yok gibi.
Daha fazla yorum görüntüle