Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman, Adem Metan'ın sorularını yanıtladı. 

Akman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu seçim gecesinde babasıyla arasında geçenleri yıllar sonra anlattı. Akman; babasının vefatını beklediği günlerinde hemşireleri bile hayrete düşüren hareketini şöyle anlattı: 

Babacığımın o hastalığı döneminde seçimler var. Seçimler oldu, sonuçlar açıklandı. Tayyip Bey o zaman kazandı. Ankara'da Melih Gökçek kazandı, İstanbul'da o kazandı. Babam, rahmetli, 3 ay yataktan hiç kalkmadı. Komada gibi. Altı sefer gitti. Doktorlar bize dedi ki, "Siz inançlı insanlarsınız, okuyun. Bak, babanız dünya değiştiriyor" diye. Biz okuyoruz, sonra uyanıyor babam, "Daha zamanı gelmedi oğlum, gelince gideceğiz" diyor. Böyle bir muhabbet dönüyor aramızda. Tayyip Bey'in önce belli oldu. Melih Gökçek'inki biraz geç belli oldu. Ama Tayyip Bey'i söyleyince ben, "Baba, İstanbul'u kazandık." Tabii çok teyidini alıyorum ben, biz hastaneden takip ediyoruz. Babam elini böyle yaptı. Baş parmağını kaldırdı. Hemşire geldi, dedi ki, "Siz ne dediniz de babanız... Biz amca beyin göz kapaklarını açmak için bu kadar uğraşıyoruz." Dedim ki: "O bizim ikimizin arasında..."

Yorumlar 18 Yorum Var
  • Dünya 5ten büyük 10.12.2023 18:14
    Rabbim rahmet eylesin... Cemali telli: Türkçe bilmeyen kafirleri bu topraklardan uzaklaştıran komutanı bilelim, 'Kuran' için: 'gökten indiği zannedilen' dediğinide unutmayalım. Irka dayalı cumhuriyet kurma modasına uyuldu 100 yıl önce...
  • Cemali telli 09.12.2023 09:41
    Bizlere cumhuriyete adalete Atatürk'e karşı zihniyetleri bozuk olanlar in Türkiye'yi ne hale getirdiklerini gördük onlara oy veren eller kırılsın
  • Bakır demir 08.12.2023 10:29
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun amin
  • MURAT 08.12.2023 09:04
    ALLAH C.C. RAHİM SIFATI İLE UAMELE EYLESİN MAKAMI ALİ OLSUN . Vizyon ve misyon sahibi insanlar teker teker terk ediyor fani alemi yeni nesile bir şeyler bırakarak ... inşallah idrak edebiliriz. Bu dava öksüz kalmaz.
  • Celebi 08.12.2023 08:22
    O geceyi cok net hatırlıyorum, bayburtta askerdeydim ve o gece nobetci onbasiydim , sabaha kadar elimde radyo seçim sonuclarini dinlemistim, sabah oldu, uyumam gerekiyordu ama sevinçten uyuyamamistim.
Daha fazla yorum görüntüle