21 yıl önce Avustralya'da Hakk'ın rahmetine kavuşan Mahmud Esad Coşan Hocaefendi'nin bir videosu adeta günümüze ışık tutuyor. Sosyal medyada dolaşan bir videosunda Türkiye'nin ekonomik olarak sömürüldüğünü anlatan Esad Coşan, ekonomik savaş için önemli önerilerde bulunuyor. 

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Türkiye'nin kapitülasyonlarla sömürüldüğünü şimdi de büyük firmalarla sömürüldüğünü belirten Esad Coşan Hocaefendi şu ifadelerde bulunuyor: 

BU EKONOMİK BİR SAVAŞTIR, SİLAHI İSE...

Türkiye'nin kapitülasyonlarla sömürüldüğünü okurduk, şimdi ondan çok daha güçlü kuruluşlarla Türkiye sömürülmektedir.

Bunun karşısında ben bir teklif sunuyorum. Bundan sonra Türkiye'nin içinden olmayan firmalardan alışveriş yapmamaya söz verin. Çünkü bu ekonomik bir savaştır. Bunun silahı da budur. Sırf banyodan milyonlar gidiyor. Banyolardaki servetler muazzam. Bunlara bizi alıştırmışlar. Türkiye bunlar için bir pazar haline gelmiş. Bunun karşısında bir mücadele vermemiz lazım. Onların mallarını almamak suretiyle... 

ÇARPICI BİR ÖRNEK VERDİ: DEV FİRMALAR İÇİN SERMAYELERİMİZİ BİRLEŞTİRMEMİZ LAZIM

Sermayelerimizi birleştirmemiz lazım. Küçük sermayelerle dev şirketlerin karşısında duramazsınız. Bunu bilen bir arkadaşa sordum. Aldıkları malı sıfır kar ile satıyorlar. Ben de soruyorum onlara diyor. Sıfır kar ile nasıl satıyorsunuz diye. Çok ucuz yani. Dışardaki insanların da onların mallarını almamaları imkansız. Çünkü sıfır kar ile satıyor. Diyorlarmış ki, "45 gün vade veriyorlar bize, malı o gün satıyoruz. 45 gün o gün elde ettiğimiz sermayeyi kullanıyoruz." İşte karın görünmez tarafı yani. 45 gün bu kadar milyar lira bedava kullanılmış oluyor. Bunlarla çok büyük karlar ediyor. İşte bunlar ekonominin görünmüyen karları.

TÜRKİYE SINIRLARINDAN ÇIKAN KAYIP, GİREN ZENGİNLİKTİR.

Ben neticede şuraya bakıyorum. Türkiye'nin hudutları dışından hangi zenginlik giriyor, bu bizim için artı bir değerdir. Dışına hangi zengilikler çıkıyor, bu bizim kaybımızdır. Türkiye benim kesemdir. Cebimdir. Bunun içine giren benimdir, buradan dışarıya kaçan benim cebimden kayıptır. Onun için bunların hepsinin karşısında tedbir almamız lazım.

 

Yorumlar 57 Yorum Var
  • Dilaver 12.12.2023 19:56
    Doğru söylemiş. Yayınlayanlardan Allah razı olsun
  • Fettah Adıgüzel 12.12.2023 13:52
    Biliyoruz hocamda gelde bunu Kadınlara anlat
  • day see 11.12.2023 13:05
    çok doğru bir tespit. Tamamına uyulamasa da, uyma gayreti içinde olunmalı.
  • Mehmet Er 11.12.2023 12:44
    Marketlerin de Katliamcı - İşgalci İsrail mallarını bulundurmayan - satmayan Tarım Kredi kooperatifi marketlerin sayısını lütfen arttırın, bir çok samimi müslüman, Vatansever vatandaş ilçelerden illere giderek Tarım Kredi kooperatifi marketlerin de alışveriş yapıyor.
  • Zaza 11.12.2023 11:30
    herkes kendi şehrinden çıkan ürünü aleti alsın,yoksa bölgesinin ürününü alsın,yoksa ülkesinin ürünü alsın, en güzel amborgo ve kalkınma hem il bazında hem bölge bazında hem ülke olarak budur kanatindeyim. hem ambargo yapıyoruz hem ilimizi ülkemizi kalkındırıyoruz. o ürün yoksa halkı müslüman ülkelerin ürününü alalım.
Daha fazla yorum görüntüle