Yazar Alev Alatlı "Türk beklenendir" sözü için "Biz her yere hayıra, iyi olan bir şey için gittik. Biz ölümden de korkmayız. Ölümü de iyi biliriz. Akıncıyız ama biz katliam yapmayız. Duyulmamıştır." dedi.

CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk'ün sorularını cevaplayan Yazar Alev Alatlı dünyanın şahit olduğu acı olaylar ve bu olaylar karşısında hiçbir yerde eşi olmayan alicenap Türk insanının duruşuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"HANGİ DİLDE 'CANIN SAĞOLSUN' LAFI VAR"

Altaylı "Türkler iyi insanlardır. hangi dünyanın hangi dilinde "Canın sağolsun" lafı vardır. Hangi ülkede "Ekmek askıda" çıkar. Biz başkayız ama unuttuk ve birbirimize hatırlatmayı da unuttuk. Irkçı, milliyetçi zannediliyorsun. Hayır değil. Olan bir şeyi neden yok sayalım ki. Biz buradayız. Dünya bize göre işleseydi bu kadar kötü bir yer olmazdı." dedi.

"AKINCIYIZ AMA BİZ KATLİAM YAPMAYIZ"

Filistin davasının tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı 1986'da Tunus'ta sürgünde bulunan Yaser Arafat tarafından "Özgürlük Madalyası"yla onurlandırılan usta yazar, "Türk beklenendir" lafı nereden doğmuştur sorusuna "Biz her yere hayıra, iyi olan bir şey için gittik. Biz ölümden de korkmayız. Ölümü de iyi biliriz. Akıncıyız ama biz katliam yapmayız. Duyulmamıştır." cevabını verdi.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • Gerçek 02.02.2024 14:02
    Allah rahmet eylesin.
  • akıncı 14.12.2023 17:25
    helal olsun teyzeme...BİZ AKINCIYIZ dediya..gerisini dinlemeye gerek yok zaten bu kadarcık söz dahi yeter anlayana.
  • yusuf 14.12.2023 16:56
    Sözde bütün sanatçı.aydın.ve kendine TÜRK'üm diyenlere kapak olsun.vesselamm
  • Torsion 14.12.2023 16:20
    Gerçek Müslüman Türk ,,,
  • İstanbul-18 14.12.2023 15:56
    Keşke ülkemin tüm düşünürleri ve fikir insanları bu hanımefendi kadar şahsiyetli, onurlu ve bilgili olsa, ülkem ne kadar güzel olurdu. Alev hanım, Yüce Allah sizleri hayırlı bereketli uzun ömürler versin. İyi ki varsınız.
Daha fazla yorum görüntüle