İstanbul'un Fatih ilçesinde Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud'un kullandığı otomobilin çarparak motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olduğu kazaya ilişkin yeni kamera görüntülerine ulaşıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, kaza anına ilişkin yeni görüntü ortaya çıktı.

Fatih’te Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un kurye Yunus Emre Göçer’e çarparak ölümüne neden olduğu kazada Adli Tıp Kurumu’ndan kusur raporu geldi. Rapora göre şüpheli Mohamud ‘asli derecede’, Göçer ise ‘tali derecede’ kusurlu olarak aktarıldı.

Fatih’te 30 Kasım’da iddiaya göre Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud, Somali Konsolosluğu’na ait araçla motosikletli kurye Yunus Emre Göçer’e (38) çarpmış, ağır yaralanan Göçer kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından Mohamud polis merkezinde ifadesi alınarak serbest bırakılmış, daha sonra yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmıştı. Göçer’in hayatını kaybetmesi üzerine şüpheli hakkında ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan yakalama kararı çıkarılmış ancak şüphelinin 2 Aralık’ta Türkiye’den ayrıldığı tespit edilmişti.

Motosikletin de şerit değiştirmekte olduğunu dikkate alması gerektiği belirtildi

Kazaya ilişkin Adli Tıp Kurumu’ndan gelen kusur raporunda, Gündüz vakti görüşün açık olduğu yolda seyri sırasında olay yerine doğru yaklaşan otomobil sürücüsünün sağa şerit değiştirme manevrası yapmak istediğinde, ilerisinde yine aynı şeritte seyretmekte olan ve hız azaltarak sağa doğru yönelen motosikletin de şerit değiştirmekte olduğunu dikkate alması zamanında uygun fren tedbiri ile beraber takip mesafesini koruyarak motosikletin gerisinde duruşa geçmesi veya motosikletin sol tarafından kontrollü şekilde seyrine devam etmesi gerekirken bu hususlara riayet etmeyerek ‘asli derecede’ kusurlu olduğu kaydedildi.

Göçer’in yeterli ayna kontrollerini yapmadığı aktarıldı

Düzenlenen raporda, yolda sağa şerit değiştiren ve devamında hızını duracak seviyede azaltıp son olarak da hafif sağa manevra yaptığı görüntü kaydından anlaşılabilen motosiklet sürücüsünün ise bu hareketleri sırasında arkasından gelmekte olan otomobilin seyir durumuna dair yeterli ayna kontrollerini yapmamış, otomobilin de kendisi gibi şerit değiştirmekte olduğunu dikkate almamış ve 80km/h azami hız limitli bu yolda duracak hıza düşüp son olarak bulunduğu sağ şerit içinde sağa manevra yapmış bulunmakla kazaya etki ettiğinden ‘tali derecede’ kusurlu olduğu aktarıldı

OLAY

Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında 30 Kasım'da meydana gelen kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

Zanlının kusur durumu için savcılıkça istenen bilirkişi raporunda, araç sürücüsünün "asli kusurlu" olduğu tespiti yer almıştı.

Raporda ifadesine yer verilen şüpheli ise Göçer'in kullandığı motosikletle bir anda sinyal vermeden frene basıp sağa dönüş yaptığını, kendisinin de frene bastığını ancak duramayıp motosiklete çarptığını belirtmişti.

Soruşturma kapsamında, araç sürücüsü Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Öte yandan savcılık, kazaya ilişkin ilk kusur tespiti yaparak araç sürücüsü hakkında "kusursuzluk raporu" veren polisler ve sosyal medyada yer alan polis memurlarının Göçer'in eşini arayarak intihar ettiğini söylediği iddiasına ilişkin de resen soruşturma başlatmıştı.

AA, İHA

Yorumlar 72 Yorum Var
  • misafire 19.12.2023 01:41
    Bu şekilde bir dönüş ,trafikte kaosa sebeb olur. Benim önüme de anide çıkan bir kurye oldu ,çok zor bir manevra ile ancak kurtulduk ,çok Şükür Rabbime....
  • Ali koç 18.12.2023 23:31
    Biraz acele şerit değiştimeye çalışmış orası hızlı akan trafik bunu yapan çok sürücü var bu şekilde bana bir araç yaptı motorla düştüm aniden üzerime kırdı yolu kaçırmış ama yinede suç bana verildi beni emniyet şeridine kadar sıkıştırdı sanki ben istedim oraya gidip düşmeyi istedim nekadar kaçsamda kurtaramadım emniyet şeridinde düştüm
  • vatandaş51 18.12.2023 12:26
    Motor yolu kaçırmış, yolun içinde çok yavaşlayıp dönüş yapmak istedi. Sol aynaya baktı ama sağı unuttu. Akan trafikde bu yapılmaz. Sağ şeritte giden araç da motor yavaşlayıca sağından geçmek istedi ama motorcunun niyeti U dönüşü yapmaktı. otomobilin önüne birden atladı. Motorcu kusurlu...
  • Hasan 18.12.2023 11:57
    Kurye Hızla Akan Trafikte Kendide Hızlı Gittiğinden Kaçırdığı Şeride Yavaşlıyarak Dönmek İstiyor Arkadaki Araçta Aniden Yavaşlamaya Çalışıp Sağa Yanaşırken O Hızla Yavaşlıyamıyor Ama Fark Şu Arkadaki Aracın Sürücüsü Somali li Olunca Suç Tamamen Onun Oluyor Hele Birde O Ülkenin Başkanının Oğlu Olunca
  • Ali 18.12.2023 11:56
    diğer videoda araba sanki kuryeyi takip edip şerit değiştirip üstüne sürdüğünü sanmıştım. bu açıdan bakınca adam şerit değiştiriyor ama motor için değil sanki daha sakin gittiği için son şeride geçiyor. sonradan gelen beyaz doblo da onun gibi bir iç şeritten son şeride geçiyor tünel çıkışı galiba orası. birden dursa arkadan gelen olabilir mantıgıyla fren ve sola kırıp kaçma çabası gibi geldi bana.
Daha fazla yorum görüntüle