Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın,Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta yürüttüğü sınır operasyonlarına ilişkin eleştirilerine yönelik sözlerine de tepki gösterdi.

Bakan Fidan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta yürüttüğü sınır ötesi operasyonlarla Gazze'de olan olayları kıyaslamak büyük bir talihsizlik.

Biz yıllardır Türkiye olarak sınırın ötesindeki silahlı tehditle mücadele ederken hiçbir şekilde sivil kayıplarına mahal bırakmamaktayız. Ben yıllardır sınır ötesi harekatların içerisinde bulundum, hiçbir şekilde sivil kaybı konusunda bir şey olmadı.

Şunu da açıkça söylemek istiyorum; PKK terör örgütü silahlı tehdit varlığını devam ettirdiği müddetçe oradaki faaliyetlerimiz devam edecek. Örgüt mensupları hedef alınırken çok titiz ve meşakkatli bir istihbari süreçten geçiriliyor.

Şu ana kadar vurduğumuz hiçbir örgüt mensubu, 'örgüt mensubu' değildir diye ilan edilmedi. Sınır ötesinde vurulanların hepsi örgüt mensubuydu. Bunlar gizli saklı değil, hepsinin isimleri, resimleri gazetelerde yayınlanıyor. Bir kişi çıkıp da bunlar 'örgüt mensubu değil' demedi. Hepsi örgüt mensubu."

MİT SON BİR YILDA ARALARINDA SÖZDE YÖNETİCİLERİNİN DE BULUNDUĞU TOPLAM 201 TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) son dönemde terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey kadrosuna yönelik nokta operasyonları, örgüte büyük darbe vurdu.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin terörle mücadelede izlediği "tehdidi sınır ötesinde bertaraf etme" stratejisi doğrultusunda, PKK'nın Suriye ve Irak'taki mensuplarını hedef alan operasyonları, yıl boyunca kesintisiz sürdü.

MİT, son bir yıl içerisinde, çoğunluğu SİHA destekli 181 operasyonda, aralarında sözde yöneticilerinin de bulunduğu toplam 201 teröristi etkisiz hale getirdi.

Suriye'nin kuzeyine yönelik hava harekatlarında örgütün faydalandığı rafineri, petrol kuyusu, enerji santrali gibi kritik enerji ve altyapı tesisleri, silah ve mühimmat depoları başta olmak üzere 45 hedef de imha edildi.

Yorumlar 85 Yorum Var
  • On5 li. 22.12.2023 23:54
    Köpeğe kurban olsunlar, dağda iseler domuzdur onlar.
  • vatan önce 22.12.2023 12:15
    hakan bey seni çok iyi biliyoruz senin bu ülkede terörist bitirme noktasına geldi bunun devamını meclisteki terör sevicileride olsa çok iyi olacak çünkü dağdaki terörist bunlardan güç alıyor ve onlara para ve elaman yetiştiriyor kaçırıyorilk önce başları sonrası çorap söküğü gibi gelir it ürür kervan yürür
  • Hakan 22.12.2023 11:00
    İt Ürür Kervan Yürür Kurt Balası Kurt Olur. Çok profesyonelsin sayın Fidan, Asilligini Güzel cevap vererek konuşturmuş
  • MHP 22.12.2023 10:53
    Bu köpeklerin benim vergımden maaş verılmesım
  • ERDO61 22.12.2023 10:44
    Kendini insan sanan o terörist çapulcuların suçu yok, suç bizde, suç sistemimizde. Vatan, Bayrak, Ezan gibi kutsal değerlerimiz asla tartışma konusu olamaz. Vatan varoluş sebebimizdir, yoksa biz de yokuz. O yüzden tehditler anında bertaraf edilmelidir. Aksi durumda kendi sonumuzu hazırlarız. UYUMAYALIM !!!!!
Daha fazla yorum görüntüle