Bilecik'te yılbaşı öncesi denetimleri sıklaştıran zabıta ekipleri iddialara göre sağlığı tehdit eden 1 ton 'Çin kestanesi' ele geçirildi. Hayvan yemi olarak kullanılan kestaneler uygun fiyata vatandaşa satılırken suçüstü yakalandı.

Bilecik Belediyesine bağlı zabıta ekipleri kapalı pazar mevkiinde bir kamyonet içinde kestane satan bir seyyar satışıyım görünce hemen yanına gittiler.

1 TONA YAKIN ÇİN KESTANESİNİ VATANDAŞA SATILIRKEN YAKALANDILAR

Zabıta Amiri Özgür Özmen yaptığı incelemelerin ardından kestanelerin normalinden daha büyük olduğu fark etti. Yaptığı incelemeler sonrası piştiği zaman köpüren ve zehirlenme riski taşıyan 'Çin kestanesi' olduğunu gördü. Ardından kamyonetin arkasında bulunan 1 tona yakın 'Çin kestanesi' ekipleri imha edilmek üzere el koyarken, şahsa Kabahatler Kanunu'na göre 617 TL idaresi para cezası uyguladı.

TÜKETİLDİĞİNDE ZEHİRLENME RİSKİ TAŞIYOR

Öte yandan ekipler Çin kestanesinin genellikle, olgunlaşmamış bir şekilde toplandığı, bu nedenle, piştiği zaman, köpürdüğünü dile getirdiler. Köpüren kestaneyi tüketmek, zehirlenme riski taşıdığının da üzerine geçen ekipler, "Pişince köpüren kestane sakın tüketmeyin. Bu tür satış yapan satıcılardan alış veriş yapmayın" uyarısında bulundu.

MANİSA'DA 250 KİLOGRAM ÇİN KESTANESİ ELE GEÇİRİLDİ

Manisa'nın Salihli Belediyesi zabıta ekipleri de Zafer Mahallesi’nde bulunan Mühendis Caddesi’nde bir kamyonet içinde kestane satışı yapan seyyar satıcıyı görünce hemen yanına gitti. Kestaneleri inceleyen zabıta ekipleri, kestanelerin piştiği zaman köpüren ve zehirlenme riski taşıyan 'Çin kestanesi' olduğunu tespit etti. Zabıta ekipleri, kamyonette ele geçirilen kestaneleri el koyup, imha etti.
Zabıta ekipleri, Çin kestanesi satan şahsa Kabahatler Kanunu'na göre 617 lira idaresi para cezası uyguladı.

Yorumlar 62 Yorum Var
  • Myorum 24.12.2023 06:12
    Bence 617 tl çoooooook abartılı ceza olmuş . 60 tl yeterliydi. Hatta peşin ödemeyle 50 tl olmalıydı. Adam 617 tl nasıl ödeyecek?
  • Myorum 24.12.2023 06:05
    İnsan sağlığı ve cezası 617. Vay beeeee ne büyük ceza. Kimse suç işleyemez.
  • Deniz Sümbül 23.12.2023 23:11
    İnsan sağlığı ile oynayan,karaborsa yapan,tefeci vs.suçları işleyenler terörist muamelesi görmelidir ve ağır cezalar almalıdır.Çünlü toplumsal etkisi ağırdır.toplumda onarılmaz yaralar açar.
  • Mustafa Akın 23.12.2023 13:19
    Adam amirim yapma etme yaa diyor. Yani yine de satmaya kesin kararlı. Ben yapılacak işlemi biliyorum. Mallar 1 hafta zabıta deposunda tutulacak sonra sahibine iade edilecek. Uygulama böyle.
  • nacı sonmez 23.12.2023 13:15
    madem zehırlı neden ıthal elıyor
Daha fazla yorum görüntüle