Bugün TBMM Genel Kurul çalışmalarında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Gazze Şeridi'nde yaşanan soykırım hakkında açıklamalarda bulundu.

Akbaşoğlu, Filistin'deki İsrail mezalimine karşı dünyanın suskunluğa büründüğü bir dönemde, buna karşı hakikati haykıran tek kişinin dünya lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti.

"DÜNYANIN VİCDANI TÜRKİYE VE ONUN LİDER RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR"

Akbaşoğlu'nun hakikat, kin ve nefret vurgulu Gazze sözleri şöyle:

"Hakkı haykırmak, zalimler karşısında en büyük cihattır. Şuson oylamada, 153 ülke Filistin'in yanında irade beyan ediyorsa, bu Türkiye'nin proaktif dış politikasının bir neticesidir.

Hakikat, bir güneş gibi herkesi ısıtır ve aydınlatır. Ama kin ve nefret, hırs ve haset duygularıyla hareket edenler, kendilerinin gözlerinin ve kulaklarının önüne bir perde indirir. Ve hakikatleri tahrif ederek, ters yüz ederek kendi hayalleriyle, kurgularıyla farklı sonuçlara varır. Sonuç ortadadır. Dünyanın haklı sesi, dünyanın vicdanı Türkiye ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan'dır."

13 Aralık'ta toplanan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Gazze'de acilen insani ateşkes talebinde bulunulan karar tasarısını 10 "hayır" oyuna karşı 153 oyla kabul etmişti.

"Hayır" oyu kullanan ülkeler Avusturya, Çekya, Guatemala, İsrail, Liberya, Mikronezya, Nauru, Papua Yeni Gine, Paraguay ve ABD olmuştu.

Yorumlar 0 Yorum Var