28 Şubat zihniyeti yeniden kendisini gösterdi. Kadir Has Üniversitesi’ndeki ibadethanede namaz kılmak isteyen öğrenciler ve bir öğretim görevlisi arasında "ayakkabıyla ibadethaneye girme" tartışması yaşandı. Namaz kılmak için gelen öğrencilerin kapı önüne çıkardığı ayakkabılardan rahatsız olan öğretim görevlisi, "Benim kapımın önünde 18 tane ayakkabı 48 tane çanta olmaması için burada ayakkabılıklar var" diyerek öğrencilerin namaz kıldığı alana ayakkabısıyla girdi.

"NAMAZIN İÇİNDEKİ ALTI FARZDAN BİRİSİ TEMİZLİĞİ ŞART KOŞAR"

Namaz kılmak için toplanan gençler ayakkabıyla namaz kılınan alana giren hocaya tepki göstererek dışarıya çıkması gerektiğini söyleyerek, "Kadın ve erkeğin ibadethanesi ayrıdır. Namazın içindeki altı farzdan birisi temizliği şart koşar. Necasetten taharet derler. Bir insanın namaz kıldığı yerin temiz olması gerekir." yanıtını verdi.

"BEN HRİSTİYANIM, BEN BUDİSTİM"

Öğrencilerin haklı tepkisi üzerine, akademisyen sesini yükselterek gerilimi tırmandırdı ve "Arkadaşlar Hristiyanlar da burada ayakkabıyla girebilir değil mi? Bu benim ilgilendirmez. Ben Hristiyanım, ben Budistim." sözlerini sarf etti.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ SKANDALI CEP TELEFONUYLA BELGELEDİ

Tüm o anlar ibadethanedeki bir öğrenci tarafından cep telefonu kamerasıyla anbean kaydedildi.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kadir Has Üniversitesi söz konusu olayın sosyal medyada gündem olması sonrası bir açıklama yayınladı. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"24 Aralık 2023 günü sosyal medyada paylaşılan görüntülere dair inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorumlar 680 Yorum Var
  • Osman 14.04.2024 10:21
    Buna işlem yapılmadıysa yazıklar olsun
  • Muhammed 30.12.2023 13:19
    Ayakkabılık varmış ayakkabınızı oray akoyun. Niye inatla kadının kapısının önüne koymaya çalışıyorlar anlamadım.
  • Cem 28.12.2023 11:57
    Bayan çok açık art niyetli Toplum huzurunu bozmaya çalışıyor BURASI TÜRKİYE NUFÜS %95 Müslüman SEN DİNİN BİLE BELLİ DEĞİL HIRİSTİAN YADA BUDİST DİYOR
  • Tepeçikli 27.12.2023 01:50
    Tam bir rezil zavallı
  • vatandaş 26.12.2023 12:48
    budist veya hristiyansa mescitte ne işi var.tapınağa veya kiliseye gitsin.yada o kişi için bir kişilik tapınak yeri versinler. orada istediği gibi ayakkabı ile tepinsin veya tapınsın
Daha fazla yorum görüntüle