TELE 1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ yeni bir skandala daha imza atarak, şehit cenazesinin ardından PKK terör örgütünün siyasal uzantısı DEM Partisi'ni ziyaret eden Özgür Özel'e tepki gösterenleri tehdit etti. 

Yanardağ, "Kim o ya Gaziantep'te Özgür Özel'in çelengini partçalaya kalkan. Bu devir bitti. O meydan sizin değil, bakın. Özgür Özel bugün çok önemli bir uyarıda bulundu. Bizim elimiz armut toplamıyor dedi. Eğer Cumhuriyet Halk Partililer eğer bu ülkenin muhalefeti, bu ülkenin yurtseverleri de o camii avlularına gövde gösteri yapmak için kitlesel olarak gelirse oraya giremezsiniz." dedi. 

PKK ELEBAŞINI GÜZELLEMİŞTİ

Merdan Yanardağ daha önce PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a 'filozof' güzellemesi yapmıştı. Yanardağ, "İmralı'ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye'de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz. Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir." ifadelerini kullanmıştı

Yanardağ yaptığı açıklamalar nedeniyle tutuklanarak "Terör örgütü propagandası yapma" ve "Suçu ve suçluyu övme" suçlarından 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Merdan Yanardağ, yapılan duruşmada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilmişti.

Yorumlar 528 Yorum Var
  • Kerim 28.12.2023 08:55
    Kurtulamadık şunlardan rezil herifler
  • yaşar şenel 28.12.2023 08:52
    Bu sözleri kendine Atatürkçüyüm diyen birimi söylüyor Allah gazabı üzerinize olsun onca şehidin kanı Nasıl şeref yoksunu Öcalan'ın eline bulaştıysa bu sözlerden sonra sizin elinize de bulaşmıştır. Şehit analarının Ağı unutmayın ki sizi tutacaktır.
  • Avşaroğlu 28.12.2023 03:47
    İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa avlusuna girdiği gibi mi gireceksiniz. Hodri meydan, İsrail askeri niyetine halledilirsiniz, milletin de biraz içi serinlemiş olur. Hadi, yiyiyorsa girin. Özel'in eline de bu millet ayvayı vermeyi iyi bilir.
  • hacı 27.12.2023 15:08
    Neo yani müslümünları camiyemi sokmayacaksınız israim askerlerinin filistinlileri miscidi aksaya sokmadıkları gibi
  • Arkut 26.12.2023 23:47
    Yanardağı devletimizin güzide koğuşlarında ağırlayalım, iyi gelecektir kendilerine
Daha fazla yorum görüntüle