Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından bu sene on beşincisi düzenlenen İstanbul Edebiyat Festivali, Filistin temasıyla gerçekleşecek. Filistin’in yaşayan en büyük yazarı olarak tanınan İbrahim Nasrallah’ın onur konuğu olarak katılacağı festivale, Türkiye’den de çok sayıda edebiyatçı katılacak.

Bir hafta boyunca Rami Kütüphanesi’nde misafirlerini ağırlayacak olan 15.İstanbul Edebiyat Festivali’nin açılış programı, Sultanahmet Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleşti.

EDEBİYATIN GÜCÜ VE FİLİSTİN DİRENİŞİ

Açılış programında, Türkiye Yazarlar Birliğinin kurucusu, fikir adamı D. Mehmet Doğan ve Filistin şiirinin en büyük temsilcilerinden İbrahim Nasrallah konuşmalarını gerçekleştirdi.
Açılış programının ardından Filistin edebiyatına ömür veren usta edebiyatçılara ve ülkemizde Filistin’e dair edebi çalışmalar yapan kıymetli isimlere ödülleri takdim edildi.
Festivale dair açıklamalarda bulunan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Filistin mücadelesinin en önemli cephelerinden birisinin edebiyat olduğunu belirterek ihmal edilen her alanın kaybedilmiş bir mevzi olduğunun altını çizdi.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • yolcu 26.12.2023 22:41
    Cenabı HAK yardımcınız olsun zalimlerin şerrinden korusun Filistin Gazze ye yardım etsin korusun muzaffer eylesin İnşallah amin