AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'a gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hilafet tartışmalarıyla ilgili konuştu.

Çelik'in açıklamaları şu şekilde;

HİLAFET TARTIŞMASI NEDEN ÇIKTI?

Seçim dönemi yaklaştığında bu tartışmaların yoğunlaşmasıyla ilgili performans görüyoruz bazen. Bazen kendiliğinden gündeme geliyor. Gazze mitinginden gelen vatandaşımıza birisi elindeki kelime-i tehdit bayrağını 'Bu hilafet bayrağıdır' diye yumruk atıyor. Bu hem cahillik, hem barbarlık. Kelime-i tevhid ile hilafet bayrağının ne ilgisi var? Bu absürd suç duyurusunda bulunan da barolar. Bir vatandaşımızın elindeki bayrak La İlahe İlllalah Muhameden Resullullah yazıyor. Bunun rejim değiştirme talebiyle ne ilgisi var? Başka bir yerdeki görüntüyü ortaya koydular. Dünyada insanlar Gazze için insanlığın vicdanının ortak temelinde bir araya geldi. Gazze ile dayanışma mitinglerini bu şekilde sokmaya çalışanlar İsrail'in politikasındaki zihin yanlışlığın yanında saf tutuyorlar. Buradaki mesele insanlık vicdanı ile bir şey. Filistin devleti ile sonuçlanmazsa kimse insanlıktan bahsedemez, kimsenin dedikleri ciddiye alınmaz. Hristiyan insanlar sahip çıkıyor, gözlerinden yaş geliyor. ABD Dışişleri Bakanı İsrail'de 'yahudi olarak geldim' diyor. Cumhurbaşkanımız ne dedi 'Ben buraya insan olarak geldim denmeliydi' diye konuştu. Burada vatandaşımız ne yapmış? Filistin'e destek vermiş, mitinge katılmış. Bunun rejim değiştirme talebi ile ne ilgisi var? Baroların ortaya koyduğu cahillik için bu kadar argüman ortaya koymaya gerek yok.

 

Yorumlar 49 Yorum Var
  • bülent duman 05.01.2024 11:36
    Kelime i tevhid pek ala biliyorlar dertleri toz duman çıkarmak
  • İsmail 05.01.2024 11:18
    Ben bir şeylerin ilişkileri hakkında birşe şeyler biliyor olup olmamak ayrı şey ama gerçek olan şu ki; Ülkemizin Kurucuları Atalarımız ve bilhassa da ATATÜRK için sahiplenmelere '' sahte Atatürkçüler yakıştırmaları ile hafife alınmaktan gocunulmuyor ama Söz konusu HİLAFET olunca .....
  • Arif 05.01.2024 11:18
    Adamlar hem bilmiyor hem de bilmediğini de kabul etmiyor. Anlayacağınız bu kişilere bir şey anlatmaya çalışmayın. Bilenleri de var tabi ama onlarda bu milleti bölmek istedikleri için proveke ediyorlar. Ey inkar edenler ve ey bozgunculuk çıkaranlar ister inanın ister inanmayın yüzü koyun cehenneme sürüleceksiniz.
  • Asımın Nesli 05.01.2024 11:17
    peygamberimizin en büyük düşmanlarından biri ebu cehil idi.Yani cahilliğin babası demek .İşte cehalet zihniyeti asırlar geçsede deyişmiyor,o zamanda cahil bu zamanda cahil
  • Alim 05.01.2024 11:01
    ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ŞERİAT İSTERİZ ŞERİAT İSTERİZ ŞERİAT İSTERİZ ŞERİAT İSTERİZ ŞERİAT İSTERİZ ŞERİAT İSTERİZ arkadaşlar korkmayın,,, en, ideal, adil, muhteşem, en hayırlı, en güzel, en bereketli, en yüce kanunlar,,,ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN KANUNLARIDIR.
Daha fazla yorum görüntüle