İstanbul Tabip Odası (İTO) acil servislerin son haftalardaki mevsimsel enfeksiyonlar ve COVID-19 nedeniyle tıkandığını, yoğun bakım yatak doluluk oranının yüzde 100’e yakın olduğunu açıkladı.

İstanbul Tabip Odası, acil servislerdeki yoğunluğa dikkat çekmek için basın toplantısı düzenledi.

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuğhan Utku, “Son haftalarda özellikle yoğun bakımlara başvuruda artış söz konusu. Yoğunluk tüm Türkiye’de ancak ağırlıklı olarak İstanbul’da. Bunun da ağırlıklı olarak farklı viral enfeksiyonlar nedeniyle olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İstanbul Tabip Odası yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ayşen Yavru "Meslektaşlarımızdan aldığımız yanıtlar durumu aşağıdaki biçimde özetlemektedir" diyerek şu ifadeleri kullandı;

Yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 100’e yakın ve yaş ortalaması 80’dir. Yatışlar genel olarak pnömoni, viral-bakteriyel enfeksiyon olup, çoğunda böbrek yetmezliği eşlik etmektedir. Uzun yıllardır genel durumu bozuk, ağızdan gıda alamayan, 80 yaş üstü, bir kısmı evde bakım hastası, ya da son dönem kanser hastalarını yatırmak zorunda kalıyoruz.

Yorumlar 41 Yorum Var
  • Mustafa Akın 10.01.2024 00:40
    Vergilerini sildiğiniz TÜSİAD a başvurun, belki size yardım ederler.
  • sabit eymen 08.01.2024 07:36
    Hayret, Tabib Odası hastane ve sağlık hizmetleriyle ilgili açıklama da yapar olmuş!
  • Mustafa 07.01.2024 09:06
    Bakanlıktan teyit almadan sadece tabipler odasının söylediklerini dikkatle alarak haber yapmak??? Tatlı Su Müslümanları ne zaman akıllanacaksiniz
  • Turk 07.01.2024 04:42
    Ohalde , en kısa sürede daha fazla hastane yapmak gerekir diye düşünüyorum.
  • zafergülten 07.01.2024 04:16
    yönetim en önce hastae yapımına önem vermeli,hastaneler çoğaltılmalı,mesala semtim İkitelli de nerdeyse her sokakta cami var,çoğu cuma bile tennha oluyor,ama koca kalabalık İkiteli de bir hastane yok,muayene için ta nerelere gidiyoruz.
Daha fazla yorum görüntüle