Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart'ın "Dünya bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu" sözleriyle tanımladığı 8 bin 500 yıllık tarihe sahip İstanbul, ekonomik faaliyetlerinin ulaştığı rakamsal büyüklüğüyle hem Türkiye'de hem de dünyada büyük ilgiyle takip ediliyor.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan İstanbul, çağlar boyunca farklı uygarlık ve kültürlere ev sahipliği yapmış, yüzyıllar boyu çeşitli din, dil ve ırktan insanların bir arada yaşadığı yapısını ve tarihsel süreçteki eşsiz yerini hep korudu.

Yıllar içerisinde her alanda merkez olmayı ve iktidarda kalmayı başaran dünyadaki ender yerleşim yerlerinden biri olan İstanbul geçmişten günümüze bir dünya başkenti hüviyetini taşıyor.

İSTANBULLULAR DEĞİŞİM İSTİYOR

Haber7 olarak, İstanbul özelinde yaklaşan yerel seçimler öncesi açıklanan adayları vatandaşlara sorduk.

İstanbulluların mevcut belediye başkanına olan tepkisi dikkat çekerken, belediye başkan adayları hakkındaki düşünceleri ve beklentileri kameramıza böyle yansıdı.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 5 yıllık süreçte İstanbulluya hizmet etmek yerine algı belediyeciliğiyle meşgul olduğunu belirten vatandaşlar değişim isteyerek, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum'un bürokrasideki tecrübesi, çalışkanlığı ve yetenekleriyle öne çıktığını vurguladı.

Yorumlar 91 Yorum Var
  • Mehmet 09.01.2024 13:51
    İstanbula Murat Kurum yakışıkır. İnşallah İstanbulu kentsel dönüşüm ve icraatlar ile Dünya şehirlerinin gözdesi yapar.
  • A.A.A 09.01.2024 13:43
    Murat Kurum, İstanbulu Yaşanır bir hale getirir.
  • Antikemalist 09.01.2024 13:00
    Mutar kurum papazoğlunu 5 e katlar yüze çarpar...... Başka söze ne hacet.....
  • kamılbcetın 09.01.2024 12:05
    murat kurum gelecegın baskanı
  • dadaş ibo 09.01.2024 11:45
    Murat kurum istanbul için gelmiş geçmiş belediye başkanları içinde en iyi donanımlı birisi olduğunu düşünüyorum . Adam teknik ve becerikli yatkın birisi ...
Daha fazla yorum görüntüle