Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir.Bu yıl da önceki yıllara benzer şekilde acile bu şikâyetlerle başvuran hastaların oranı artmış durumda” deyip açıklamalarda bulundu.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ail servislerdeki yoğunluğa ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca,“Her yıl kış aylarında solunum yolu enfeksiyonu kaynaklı semptomlarla acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir. Bu yıl da önceki yıllara benzer şekilde acile bu şikâyetlerle başvuran hastaların oranı artmış durumda. Belli bir seviyeye ulaştıktan sonra bu başvuruların sayılarının azaldığını görmekteyiz. Bu hastalıkların büyük bir çoğunluğu, belirtileri 3 ila 10 gün içerisinde sonlanan; ağrı kesici, ateş düşürücü ilaçlarla çözebileceğimiz, beraberinde dengeli beslenme ve istirahatle üstesinden gelebileceğimiz hastalıklardır. Büyük çoğunluğu virüslerden kaynaklıdır. Antibiyotik kullanımı bunların birçoğunda fayda etmez. Üst solunum yolu enfeksiyonu kaynaklı şikâyetlerde öncelikle başvuru yapmamız gereken sağlık kuruluşları aile hekimlikleri, işyeri hekimlikleri gibi birinci basamak sağlık kuruluşları olmalıdır” ifadelerine yer verdi.

 

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Ankaragüçlü 13.01.2024 02:10
    Yaz aylarında bile randevu alamıyorum Sincan Eğitim ve Araştırma Hastahanesinden. Dahiliye'den gastrolojiye sevk aldım ama gastrolojiden randevu oluşturamıyorum süresi bitince yine dahiliyeye gidiyorum. (annem için) çıldırmak üzereyim.
  • Ddd 12.01.2024 22:47
    Normal hayatta en küçük leydr efelenen erkeklik yaslayanların burnu akınca acile koşması, kaza beladan sıra bekleyen adamlarla aynı yere gitmesi komik..
  • erbu 12.01.2024 22:18
    sayın bakan istanbul küçükçekmece kanuni sultan süleyman hastanesine acil müstakil bir acil servis binasına ihtiyaç var. eksi ikinçi katta penceresi bile olmayan yerde acil servis olurmu yahuuu
  • Hknslh 12.01.2024 20:48
    ne soğuk algınlığı be! millet patır patır corona oluyor. 3-10 gün değil en az 3 hafta sürüyor. insanları kandırıp durmayın! böyle soğuk algınlığı olmaz.
  • Fatih 12.01.2024 20:36
    ınanilmaz aşırı gereksiz kalabalık ülkenin sağlık bütçesine büyük yük kimi selfi için geliyor kimi lak lak için gerçekten hasta olanların yeridir Acil yazık günah cezai bisey yok maalesef gecenin 5inde ambulans dağ başından hasta alıyor şikayet basagrisi iki bardak su içse inanın biseyi kalmaz okadar külfete yazık kalp krizi daha ağır hastaların hak gasbindan başka bir şey değil
Daha fazla yorum görüntüle