22-23 Aralık 2023'te peş peşe verdiğimiz 12 şehidin acısı, Türkiye'nin yüreğini yakarken yine aynı bölgeden acı haber geldi.  12 Ocak'ta Pençe Kilit bölgesinde teröristlerce düzenlenen taciz ve sızma girişimi neticesinde 9 askerimiz şehit oldu.

9 kahraman askerimizin şehit düştüğü bölgede Mehmetçik, teröristlere karadan ve havadan yaptığı operasyonlarla göz açtırmıyor.

Saldırının zamanlaması dikkat çekerken son zamanlarda Türkiye'nin Orta Doğu'daki stratejik ağırlığını, Gazze Şeridi'nde işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistinliler başta olmak üzere diğer bölgesel sorunlara çözüm arayışını baltalamak, gölgelemek ve bölgenin en güçlü ordusunu oyalamak için yeniden taşeron terör örgütü devreye sokuldu.

Peki rakip ve hasım ülkelerin planı ne? Kanlı terör örgütünü kimler harekete geçirdi?

Ülke TV'de Mustafa Yıldız'ın sunduğu Odak Noktası programına katılan Haber7 Güvenlik Analisti ve Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi-ASAM Başkanı Dr. Eray Güçlüer, üs bölgelerinin stratejik önemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"METİNA HATTINI KONTROL EDEN ORTA DOĞU'YU ELE GEÇİRİR"

Ekrana yansıyan haritada değerlendirmede bulunan Güçlüer, "Metina'dır sınır hattı. Şu dağlık alanı kontrol eden, Hakurk-Metina hattını kontrol eden, sadece Irak ve Suriye'de değil, aslında Orta Doğu'daki terör odaklarının kontrolünü ele geçirir. Bu kadar önemlidir" ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜER'E GÖRE 2. OPERASYON BÖLGESİ SÜLEYMANİYE-ERBİL-SİNCAR OLACAK

Terör örgütü PKK'yı kontrol eden güçlerin oldukça rahatsız olduğunu belirten Güçlüer, saldırının olduğu bölgenin kontrol altına alındıktan sonra Süleymaniye-Erbil-Sincar hattına operasyon başlatılacağını ifade etti.

 

Yorumlar 24 Yorum Var
  • Dede 16.01.2024 17:43
    Irak'ı savunamiyorsa Türkiye Kuzey araki topraklarini bir kısmını kendi toprağı saymali sınırı 50 kilometre asayı çek meli düz alana cemkmeli
  • Vatandas 16.01.2024 13:05
    Amerikan üslerini kapatabiliyor musun. Hayır. Kime ne anlatıyorsun.
  • Kamil 16.01.2024 13:01
    ABD ve AB kendi çıkarlarına uygun bölgesel planlar yürütüyorlar . Suudi Arabistan , BAE ve İsrail arasında ticari koridor inşa etmek istiyorlar . Küresel Enerji koridoru konusunda da , Türkiye'yi by pass etmeyi amaçlıyorlar .
  • Mahmut 16.01.2024 12:16
    Bunların arkasında amerika var
  • Davetçi 16.01.2024 10:38
    O zaman bu güne kadar niye yapılmadı . Boş dağları vurmakla zaman ve maddi kaybla beraber yazık bunca can kaybına
Daha fazla yorum görüntüle