Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, rejim tartışmalarına son noktayı koydu. 

Erdoğan, geride bırakılan 2023 senesinin Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü sebebiyle tarihte daha özel bir yere sahip olduğunu belirtti.

Yaşanılan tüm sıkıntılara rağmen yurt içinde ve yurt dışında düzenledikleri çeşitli etkinliklerle 2023'ün hakkını vermeye çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu kapsamda özellikle İstanbul Boğazı'nda yapılan TCG Anadolu'nun öncülüğünde 100 savaş gemimizin gerçekleştirdiği geçit töreni hafızalara kazınmıştır. Boğazdaki geçit töreni aynı zamanda kimin Cumhuriyet'e ve Atatürk'ün mirasına sahip çıktığını, kimin de bunların sadece istismarını yaptığını ortaya koymuştur. Hiç şüphesiz 100. yıl etkinlikleri Türkiye karşıtları kadar Cumhuriyet'i ve kurucusunu siyasi ekmek teknesi haline getirmiş piyasa Atatürkçülerini de ciddi manada endişelendirmiştir. Siyasetten medyaya, akademiden kültür sanata, geniş bir alana tezgah açan bu işportacıların ortak özelliği menfaatperestliktir, mürailiktir, samimiyetsizliktir. Bir süredir gündemde tutulmaya çalışılan tartışmalar bu hazımsızlığın halen geçmediğinin ispatıdır. Halbuki Türkiye'nin rejimiyle ilgili tereddütler 29 Ekim 1923'te 'Yaşasın Cumhuriyet' nidaları eşliğinde bitmiş bir tartışmadır. Anayasamızın ilk maddesindeki 'Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir' ifadesi bu iradenin sembolüdür. Bu konunun siyasi polemik meselesi haline getirilmesi doğru olmadığı gibi anayasal bakımdan zaten mümkün de değildir."

"Birileri aynı karanlık senaryoları tekrar sahnelemeye çalışmaktadır"

Erdoğan, ülkede kimsenin Cumhuriyet'le ilgili bir tereddüdü ve Cumhuriyet'in banisiyle ilgili bir derdinin olmadığını dile getirdi.

Ülkede kimsenin devletin bütünlüğüyle, milletin birliğiyle, ülkenin esenliğiyle sıkıntısının olmadığına dikkati çeken Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Her kim bu kavramlar üzerinden kendine alan açmaya çalışıyorsa bir büyük yanlışın içindedir. Her kim bu tartışmaları farklı niyetlerin koçbaşı gibi kullanmaya kalkıyorsa bir büyük yanlışın içindedir. Her kim bu tartışmaları siyasi rant kapısı haline getirmeye uğraşıyorsa bir büyük yanlışın tam merkezindedir. Elbette, varmış gibi gösterilen bu tür tartışmalar üzerinden eskiden beri ülkemizde siyaset ve toplum mühendisliği yapıldığını da unutmuyoruz. Siyasi tarihimizde 27 Mayıs'tan 12 Mart'a, 12 Eylül'den 28 Şubat'a kadar bunun pek çok örneğini görmek mümkündür. Bu tartışmaları kimin alevlendirdiğini, bunlardan kimin çıkar sağladığını, hangi piyonlar kullanılarak ülkemizin nerelere sürüklendiğini, milletimize hangi acıların yaşatıldığını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Birileri aynı karanlık senaryoları tekrar sahnelemeye çalışmaktadır. Milli hafızamızın 28 Şubat sürecinden çok iyi bildiği marjinal karakterlerin ve kadrolu provokatörlerin bir anda sağda solda yeniden arzıendam etmesi herhalde tesadüf değildir. İster bu oyunun aktörleri arasında ister dışarıdan bakıp gazına gelenlerden olsun, her kim niyetini bozar ve yolunu şaşırırsa son on yılda yaşananlar akıbetinin ne olacağını göstermeye yeterlidir.

Bırakınız bireyleri ve kurumları, FETÖ'den PKK'ya kadar bu senaryoda kullanılan örgütlerin acı sonları dahi tek başına almasını bilen için bir ibret vesikasıdır. Milletimiz aynı yol ve yöntemlere tevessül edenlerin sadece yüzüne tükürmekle kalmayacak, gerektiğinde başını da ezecek basirete, dirayete, kudrete ve cesarete sahiptir."

Rejim tartışmaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet'in 100. yaşının kutlandığı bir dönemde hortlatılmaya çalışılan rejim tartışmasının gerisindeki niyetin gayet açık olduğunu ifade etti.

 

 

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Yılmaz 17.01.2024 09:11
    Darbe yasa ve kanunlar revize edilmeli
  • Eskr. 17.01.2024 08:03
    Yaşasın cumhuriyet yaşasın devletimiz ve milletimiz, hain düşüncelerin tümü yıkılsın.
  • Engürü 17.01.2024 07:41
    Reis cumhuriyet ile kimsenin derdinin olmadığını onlarda biliyor. Burada ki sıkıntı laiklik işinize göre yorumlamayin olayları mesele La ilahe illallah muhammeden resulullah ı hazmedemeyen it lerin 3 5 cahil sürüsünü önlerine katıp rejim sıkıntısı göstermek. Bi kaldıramadıniz yada düzenleyediniz bu meseleyi.
  • Fuad 17.01.2024 06:13
    Allah’ın dünyasında Allah’ın kanunları geçerli olmalıdır.
  • Murat 17.01.2024 02:18
    Yaşasın Şeriat, Yaşasın Allah'ın kanunları... Gavurun kanunlarından bıktık... İtalyan, İsviçre, Alman, Fransız kanunları kaos çıkarmaktan öte gitmiyor...
Daha fazla yorum görüntüle