HABER7-Özel

Türk donanmasından dev bir atılım daha geliyor.Türkiye'nin projesini hazırladığı "Nükleer denizaltı"nın detaylarını Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer muhabirimiz Yavuz Selvi'ye anlattı.

NÜKLEER DENİZALTININ ÖNEMİ 

Nükleer denizaltının nükleer enerjiyle çalışan denizaltı anlamına geldiğini söyleyen Güçlüer, Türkiye'nin ilk aşamada nükleer denizaltıyla ilgili tasarım ve proje aşamasında olduğunu belirtti. Nükleer denizaltının önemine değinen Güçlüer, "Nükleer denizaltılarda oksijen problemi yok. Diğerlerinde oksijen problemi olduğu için ayda ortalama bir kez su yüzüne çıkmak zorunda kalıyor. Nükleer denizaltılar deniz suyunu ayrıştırdığı için oksijen elde edebiliyor. Görev süresi bir yıl olsa bir yıl dayanabiliyor." dedi. 

Nükleer denizaltının diğer bir özelliğine değinen Eray Güçlüer, bu denizaltılarda menzil problemi de olmadığını belirtti. Güçlüer, "Nükleer yakıt, çok yüksek enerji ürettiği için yakıt bitmiyor. Çok uzak mesafelere gidebiliyorsun. Yakıt ikmali yapmaya gerek kalmıyor." şeklinde konuştu. 

TCG ANADOLU İLE BİRLİKTE KULLANILABİLİR

Nükleer yakıt sayesinde istenildiği kadar büyük bir denizaltı imal edilebileceğinin altını çizen Güçlüer, nükleer güçle büyük denizaltılara hareket kabiliyeti verilebileceğini ekledi. Öte yandan Nükleer denizaltının TCG Anadolu gemisiyle de koordine olabileceğini söyleyen Güçlüer, "Pakistan'a gönderdik mesela kardeşlerimizin ihtiyacı oldu. Oraya nükleer denizaltıyla birlikte TCG Anadolu'yu gönderebilirsin. Hatta nükleer denizaltılar gönderebilirsin. Çok önemli bir kuvvet çarpanıdır. Dünyanın her yerine gönderebilirsiniz. Rüzgardan, dalgadan, fırtınadan etkilenmiyor bunlar. Denizin altındaki akıntıdan etkilenebilir. Ona da dayanacak güç ve kabiliyeti var." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar 23 Yorum Var
  • Cascadă Turcoaică 20.01.2024 13:59
    Süper haber Hayırlı uğurlu olsun
  • Bayraktar TB-2 20.01.2024 01:30
    20 sene önce yerli ve milli tüfek bile yoktu be tüfek !!!
  • 93 .1 20.01.2024 00:38
    birzamanlar boş rpg yle oparesyona mühümmat sız gidilmişti .
  • şahin 20.01.2024 00:22
    Aynen önçe vatan vatanınvarsa hürsün özgürsün açtaolsa özgürsün
  • Vatandaş 20.01.2024 00:09
    Allah yokluklarını vermesin emeği geçenlerden razı olsun.Borsa enflasyon diyerek kimse bizi vuramaz .Ben bu gemileri gördüm ya donanmayı gördüm ya umurumda değil enflasyon.Önce Vatan.
Daha fazla yorum görüntüle