İstanbul-İzmir seferi yapan ve inişe hazırlanan uçağa, kimliği belirsiz bir kişi tarafından lazer tutularak uçuş güvenliği tehlikeye atıldı. O anlar uçakta yolculuk yapan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı.

Özel bir havacılık şirketine ait İstanbul-İzmir seferi yapan uçağa, iniş yapmaya hazırlandığı esnada kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından lazer tutuldu.

KORKU DOLU ANLAR KAMERAYA YANSIDI

Uçuş güvenliğini tehlikeye atan lazerin uçağa tutulma anı ise, uçakta yolculuk yapan bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

CEZASI TAM 91 BİN LİRA

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan idari para cezalarına göre, uçuş emniyetini riske atacak şekilde hava araçlarına lazer tutulması, uçak haberleşmesine müdahale edilmesi veya benzer ihlallerde bulunulması halinde 91 bin 139 lira para cezası kesiliyor.

Yorumlar 26 Yorum Var
  • behram küçükali 21.01.2024 14:40
    yakalanmıyorsa cezaya ne gerek var, lazer satışını yasaklasınlar bu iş hallolur.. çok gerekiyorsa izne tabi tutulsun.
  • Misafirim 21.01.2024 13:52
    Geçerli Kanunlar,Parayı bastıran…düdüğü çalar misali işliyor.İzmir PKK lıların yetiştiği yer.Orda böyle basit görünen olayı tatbik ederler.Dağdada kullanırlar.İzmir’de yakalansalar bile bir yolu bulunur iyi hal veya cahildir filan basarlar parayı seni beni oynatırlar.
  • fasl 21.01.2024 13:40
    Bu cezanın yasa da yeri vermı ne ye göre ceza yazılıyor saçmalık
  • ASIMIN NESLi 21.01.2024 13:39
    Ne demek kimliği belirsiz!!! Belirliyeceksin... Cezasını keseceksin. O ya da onlarda acı acı cezalaronı çekecekler vesselammm.
  • GÖZLEMCİ 21.01.2024 13:35
    Bu tür haberler yapıldıkça bunu yapanlar çok olur.
Daha fazla yorum görüntüle