Gazeteci Fatih Altaylı siyasal İslamcı diye yaftalayıp "bölücü" diye tanımladığı muhafazakar kesimin Türkiye için tehdit olduğunu söyleyerek insanların "zart zurt ayetleriyle" oy vermediğini söyledi.

Altaylı mezhepçilik kavgasıyla birbirine düşen CHP'yi aklamak isterken 28 Şubat zihniyeti bir kez daha hortladı. 

"ZART ZURT AYETİYLE KARAR VERMİYORUZ"

İnsanların oy verme eğilimlerini anlatırken inançlarını aşağılayan Altaylı "Biz herhangi birimiz mezhebi aidiyetten dolayı mı veya bir cemaat, bilmem zart zurt ayetinden dolayı mı herhangi bir partiye oy veriyoruz." dedi.

"CHP'YE OPERASYON ÇEKİLİYOR"

Altaylı tarihi boyunca bu ülkenin inançlarıyla barışık olmayan şimdi de inançları kullanarak Alevilik tartışmasında boğulan CHP'yi kurtarmak için "Konuşulmaması gerek bir şey bu ama birileri CHP'yi sürekli olarak bu noktaya çekmek, burada değerlendirmek ve böyle bir yapı içerisine sokmak istiyor. Yani zannedersin ki CHP Alevilerin partisi olsun isteniyor AKP de sünnilerin partisi olsun isteniyor. Bu şekilde bir ayrım olsun isteniyor." dedi.

Altaylı sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

Bunu isteyenler var mıdır vardır. Bunlar kimlerdir; Türkiye'nin bölünüp parçalanmasını ve Türkiye'nin sonsuza kadar da siyasal islamcılar tarafından yönetilmesini isteyenler ancak bunu tekrarlar.

Bir vatanseverin böyle böyle bir tavrı, böyle bir isteği böyle bir arzusu; mezhep din inanç üzerinden bir partileşme kaygısı olamaz, olmaması lazım. 

Yorumlar 734 Yorum Var
  • Selmi 02.02.2024 16:17
    Altaylı konu üzerine bir yazı yazmış bugün. İmamoğlu'nun Ordu Valisinin yaptığı bir eylemi itham ederken "itlik" demesini sonradan "basitlik" diye değiştirmesinde olduğu gibi Fatih Altaylı da, "ayet" dediği kelimeyi, yazısında, "aidiyet" demiş gibi göstermiş. Oktay Saral'ı mahkemeye vereceğini söyleyen Altaylı gibi biz de merak edeceğiz sonucu....
  • Gül 02.02.2024 02:10
    Bunları cami avlusuna öldükten sonra getirip musalla taşını kirletmeyin direk morgdan mezarlığa gömün gitsin gereksiz ağzı bozuk karaktersiz
  • ibrahım 02.02.2024 00:41
    Din ile İslam ile yakından uzaktan ilgin olmadığı belli..Allahın ayetlerıne zart zurt dıyebiliyorsun..boşlukta yaşıyorsun..hiçbir ayete zart zurt dıyemezsın..Ula O kadar Cüppelı Ahmet Hocayı yaınlara çıkarmıştın..Hoca sana ayetlerden bahsederdı...hiç mi birşey öğrenemedın..zart zurt konuşuyorsun..
  • muatafa 01.02.2024 17:29
    kaybedenler kulubunun boş üyesi degmez
  • Uyan Müslüman 01.02.2024 15:41
    Bunlara bu cesaret Avrupa kanunlarından geliyor, çare belli !
Daha fazla yorum görüntüle